Fajny szczupaczek Zbyszku gratulacje![]()
Fajny szczupaczek Zbyszku gratulacje![]()
Gratulacje !!! na tyle nieudanych wypraw od początku roku w końcu udało się złowić sporego okaza , oby tak dalej Zbigniewie![]()
Dzięki Maks.
To fakt że za bardzo w tym roku ryb nie połowiłem.Wiesz ja mam dopiero zapełnione pół rejestru a Ty podobno kończysz drugi, a twoje wyniki też jakoś nie powalają na kolana.
Zbigniew nie gadaj głupot, maks złowił w tym roku już kilka pięknych okazów.
I jeszcze sezon się nie skończył.
Piękny szczupak z ożanny Zbigniew gratki!!!
pozdrawiam KONDZIO
No tak to jest jak się rejestru nie wypełnia![]()
Dzisiaj z ojcem próbowaliśmy łowić szczupaki.W sumie wyprawa się udała, to znaczy złowiliśmy po szczupaczku trochę ponad 50 cm, jakiegoś malucha i kilka niewielkich okoni.
Dzisiejsze twa pstrągi ze Złotki 31,5 i 35 cm.
Ze względu na podwyższoną wodę na Sanie wybraliśmy się z Maksem trochę pospiningować z łódki.Rybki za bardzo nie chciały współpracować ale coś tam się uwiesiło.
Panowie, w chwili obecnej jak wygląda sytuacja na Ożannie ??
Czy poziom wody gwałtownie wzrósł i odbiło się to na braniach szczupaków ?
Ponoć od jutra pogoda ma się poprawić to i woda może troche opadnie...
Byliśmy dzisiaj z Maksem troszkę połowić.Woda trochę podwyższona ale dosyć czysta.Pogoda znakomita wreszcie pokazało się słońce co wprawiało nas w znakomity humor i myśleliśmy że będzie jeszcze lepiej niż ostatnio.Ale niestety było odwrotnie.Wraz ze słońcem pojawiało się coraz więcej turystów którzy pływali rowerkami wodnymi i kajakami po całym zalewie co dodatkowo zniechęcało do łapania i tak zakończyliśmy dzień nad wodą który nie przyniósł żadnych efektów.
Ostatnio edytowane przez Dragomir ; 29-07-2010 o 22:49
Od poniedziałku przez cały tydzień będę z rodziną na urlopie na ożannie (mam już zarezerwowany domek).
Głównie będę spinningował rano i wieczorem gdzie nie powinno być dużo rowerków i innych obiektów wodnych...
Miejmy nadzieję że pogoda dopiszę, woda troszkę powinna opaść przez weekend bo ma być słońce bez opadów!
Mam prośbę, mógłby ktoś zaznaczyc na jakiejś mapce gdzie jest obręb wody nizinnej a gdzie zaczyna się górska, bo mam opłaconą tylko nizziną a chciałbym odwiedzić równieć Złotą![]()
znalazłem informację z PZW, że
Złota 2:
- jest górska od źródeł do stopnia betonowego w m.Ożanna przed cofką zb.Ożanna
- jest nizinna od stopnia betonowego powyżej zbiornika Ożanna do ujścia
Złota 1:
- jest górska ujścia do Sanu.
redfer napisał że
Woda górska zaczyna się od tzw.łapacza piasku około 2 km od zalewu w górę rzeki.
czyli mam rozumieć że ten łapacz piasku to to samo co stopień betonowy i znajduję się on około miejsca które zaznaczyłem krzyżykiem ? (kolor różowy - wody górskie; kolor zielony - wody nizinne)
Ostatnio edytowane przez ordy ; 30-07-2010 o 18:52
Dzisiaj z kolegą Krzyśkiem pospiningowaliśmy trochę po zalewie.Łowiliśmy z łódki, której użyczył nam Maks.Brań nie było wcale i w tedy spróbowałem trochę jerkować woblerem bez sterowym i okazało się że w tej wodzie są szczupaki.Nie były zbyt duże ale udało się złowić trzy sztuki a jeden spad przy podbieraniu.
Spodobało mi się to jerkowanie i teraz po głowie chodzi mi wędka z pazurem i multiplikator.