pokpo123 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Cześć jestem początkującym karpiarzem i co dziwne od pewnego czasu zaczęły mnie interesować.........leszcze!!! (oczywiście oprócz karpi) Za parę dni wybieram się nad zalew rzeszowski i mam parę pytań co do niego... 1. Czy dno jest bardzo zarośnięte i czy się da tam łowić na grunt? 2. Czy np. Czerwony robak będzie na niego dobrą przynętą? 3. I najważniejsze pytanie, czy występuje tam liczna populacja leszcza?
Pittspeed Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 (edited) leszczy to jest tam chyba najwięcej co do zarośnięcia glonami, to jest dosyć spore, proponuje miejscówki blizej zapory bo jak będziesz się oddaleł, dojdziesz do pewnego momętu i miejscówki się skończą, przez jakiś 1-2km nie będzie prawie miejsc do łowienia , mówie tu o zalewie od strony Lisiej Góry jeszcze dodam, że mozna spodkać tam naprawde duże liny, jest ich tam sporo, moim zdanie mogą tam osiągać rozmiary medalowe inna rzecz to jakość wody leszcze są obsypane czarnymi kropkami praktycznie od zapory do m.Lutoryż większość leszczy jest taka dodatkowo, żyłka , 2-3 wypady i można wywalić, szybko woda ją odbarwia i osłabia co do m.gruntowej, można ją stosować z powodzeniem ale polecił bym spławik, i makaron , stara i sprwadzona przynęta, dodatkowo tania Edited August 24, 2011 by Pittspeed
Recommended Posts