geo Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 witam panów.mam pytanko a raczej mały problemik.Przestała mi działać blokada biegu wstecznego przy ww.kolowrotku czy ktoś wie jaka może być przyczyna.Z góry dziękuje za odpowiedz.
opelot Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Przyczyna tkwi prawdopodobnie w łożysku oporowym:rolleyes:. Rozebrać, przeczyścić, odrobina oliwki ....
uchal Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Własnie odebrałem z naprawy mojego stradica. Miałem ten sam problem . Kolega wyżej dobrze radzi! Trzeba odkręci szpule sciągnąc cały rotor czy jak on sie tam zwie! Tylko mam zastzreżenie do tego smarowania! W moim stradicu jest łożysko kulkowe więc jak je przesmarowałem to przestało działac! Raczej trzeba było je chemicznie wyczyścic i straciłem 30 zł na naprawe . Sprawdz jakie masz łożysko!
geo Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Przyczyna tkwi prawdopodobnie w łożysku oporowym:rolleyes:. Rozebrać, przeczyścić, odrobina oliwki .... podajżewam ze właśnie to go boli;).już kilka razy miał kapiel wodno piaskowa,więc mógło to zanieczyścić łozysko.dzięki panowie. Do znudzenia:Pkt.7 Regulaminu!
Recommended Posts