frankozola Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 (edited) Witam, część z Was już na pewno o tym wie, i widziała już budowę, część pewnie jeszcze nie. (nie znalazłem tematu w wyszukiwarce więc dodaję). Temat dotyczy budowanej drogi wzdłuż Wisłoka - zostanie połączona ul. Ciepłownicza z Rejtana. Wielu z Nas wędkujących w tym terenie zauważyli jaka jest górka po prawej stronie rzeki, nie tak dawno w tamtych terenach był problem z usuwającym się gruntem. Ale już mniejsza z tym, najgorszy dla mnie jest przebieg tej drogi, wczoraj tam byłem (korzystając z tej górki mam bliziutko nad wodę), jak droga powstanie to nie dość że przechodzenie z całym majdanem przez drogę to jeszcze ciągły hałas jadących samochodów. Nie wspominając o hałasie i zniszczeniach spowodowanych przez różne koparki, walce itp. Mówiąc krótko - była tam cisza i spokój.. http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100625/RZESZOW/33656346 Edited April 15, 2012 by frankozola
Mateusz91 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Droga jak droga, na pewno dla wędkarzy to będzie nikła przyjemność z wędkowania. No ale rybkom myślę że nie będzie to aż tak przeszkadzało po jakimś tam czasie. Swoją drogą inwestycja dobra, bo kto jeździ tamtędy wie jak ciężko tam się przebić w godzinach szczytu i nie tylko. Lepsze to, niż wyimaginowane kładki Ferenca.
www2020 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Wisłoka czy Wisłoki? Trochę spora różnica. Wisłok płynie w Rzeszowie a Wisłoka w Mielcu
VeJeK Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Rzeszów: Wzdłuż Wisłoka w Rzeszowie powstanie nowa droga - 25 czerwca 2010 tutaj jest o tej drodze napisane co i jak dokładnie ;p oj sory pomyłka na górze jest to samo
LuJu Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Szczerze mówiąc stoję tam często w korku, więc rozumiem założenie. Jesteśmy w mieście, trudno się dziwić, że mogą być inwestycje, a część z nich zawsze będzie konfliktowa. Nasza rola taka, żeby obserwować czy nie dzieje się krzywda samej rzece, np. podczas prac budowlanych. Ciekawy jestem jak będzie przechodzić droga w okolicach skarpy. Chyba będą musieli podnieść grunt do góry o kilka metrów i jednocześnie dość skutecznie wzmocnić brzeg bo przebiega po zewnętrznej stronie zakrętu. Ciekawe też jak będzie zdrenowana droga. Mam nadzieję, że nie bezpośrednio do rzeki.
Recommended Posts