Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.Zamierzam kupić kręciołek do feederka i potrzebuje pomocy. Do wyboru mam :Cormoran Sinus BR6 Pi,Antera BR 5PiF,Dragon MaXima,Okuma Tatctic i Travertine lub coś innego max do 250 zł.Czekam na propozycje.

Posted

Również posiadam również okuma travertine 45 z wolnym biegiem i jest to bardzo solidny kołowrotek. Jak miałbym kupować drugi z wolnym biegiem, kupił bym taki sam.

Posted

Ja posiadam CORMORAN CORCAST-BR 5PiF SUPER JET 3000 i powiem szczerze że mam mieszane uczucia. Wygląd i wykonanie na bardzo wysokim poziomie jak za taką cenę, ale raz wpadł do wody na 3 sekundy i od tej pory coś tam szumiało podczas pracy. Teraz po 3 miesiącach przestało już trochę ale i tak muszę go rozebrać i przesmarować. Poza tym jakoś żyłka przy takiej budowie tego kręcioła lubi wchodzić pod szpulę. W przedziale 1-10 daje mu 5. Mam nadzieje że chodź trochę pomogłem.

Posted

Również posiadam okuma travertine,przymierzałem sie do dragona maximy,ale do feedera wybrałem okume bardziej mi spasował,a do odległosciówki dragona

Posted

Mam cormorany corcast feeder - ja dałbym 6,7 na 10. Denerwuje mnie rolka kabłąka, która się zacina.

Też się zastanawiam po co do feedera kołowrotek z wolnym biegiem? Jak się to wykorzystuje w praktyce?

Posted

Z wolnym biegiem gdyż często łowię na trupka wykorzystując feederka właśnie.A i do tradycyjnej żywcówki nada się jak ulał.

Posted
Z wolnym biegiem gdyż często łowię na trupka wykorzystując feederka właśnie.A i do tradycyjnej żywcówki nada się jak ulał.

Tak podejrzewałem. Ale w takim przypadku nie wykorzystujesz szczytówki jako sygnalizatora brań?

Pozdrawiam,

LJ

Posted

Witam zastanawiam się nad kupnem tych kołowrotków tj albo dwa te: Anaconda Magic Runner IV 6500 GT (2393689818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo dwa te: KOŁOWROTEK MITCHELL AVORUNNER V2 8500 FR -HIT __ (2433262599) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. napiszcie co myślicie o tych kołowrotkach, może ktoś je ma, piszę też,że nie znalazłem na forum takich kołowrotków ;)

Posted

Ok ale czy miał ktoś do czynienia z ww. modelami kołowrotków?? interesuje bardziej Anaconda, ponieważ jest możliwość zakupu z gwarancja na 5 lat.

Posted

Zastanów się dobrze zanim kupisz, ja moge ci polecić

Kołowrotek SHIMANO NEXAVE 4000 RC (2411779386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

w prawdzie nie ma wolnego biegu (wdg mnie niepotrzebny jest do federa) ale ten kołowrotek ma super przekładnie pracuje idealnie, ja używam już 2-3 lata, zero problemów, i dalej tak leciutko się obraca , lepiej niż niektóre nowe kołowrotki w tej klasie, zresztą to w końcu Shimano.

Posted

Kto powiedział, że ten kołowrotek ma być do feedera? To było w innym temacie ale mod przeniósł mi tutaj ;)A po 2, ja nie chciałem żebyście mi polecali inne kołowrotki tylko po prostu, że tak powiem ocenili te dwa "moje".:P

Ps. Do feederka to ja mam okumę tactic545i.