Jump to content

Recommended Posts

Posted

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Witam

Mam mały problem z uszkodzoną wędką, mianowicie przygniotłem sobie dolną część rękojeści w drzwiach samochodu. I tutaj moje pytanie do was, jak najlepiej, najszybciej i zarazem najtaniej(no chyba że się nie da według tych trzech kryteriów) naprawić ta usterke?

Oddawać to do serwisu czy może lepiej samemu poszukać czegoś w rodzaju masy korkowej i spróbować to naprawić. Byłem z tym w lokalnym sklepie i gość mi doradził żebym kupił sobie szpachli samochodowej wymieszał z dużą ilością korka (może być korek od wina) i sam sobie ulepił taką kulkę, ale średnio mi się ten pomysł widzi.

Czekam na wasze porady. Z góry dzięki za pomoc;]

Pozdro ;]

Posted

Naprawa jest banalnie prosta. Gość ze sklepu dobrze Ci radzi.

Jeżeli nie masz na tyle zdolności manualnych napisz prv do użytkownika:robbox4

• 4 months later...
Posted

Panowie mam taki problem ,Czym to skleić ? aktualnie mam do dyspozycji butapren i Cyjanopan :)

Posted

Lepszy od wymienionych będzie klej epoksydowy np. Dragon uniwersalny (dwuskładnikowy), koszt ok 10zł do nabycia w marketach typu Tesco.

Link:

DRAGON

Posted

hehe :)

Obiecuje że nie wciągnę :)

Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie.

Ja łowię głownie na Wisłoku i jak wiadomo za czysty to on nie jest,ale kurcze mam problem 1 raz w tyg a nawet czasami 2 razy w tyg muszę myć przelotki bo są tak zabrudzone i żyłka inaczej z kija wychodzi.

Czy jest jakiś sposób żeby się te przelotki tak nie brudziły ? Czym myjecie swoje przelotki ?

• 6 months later...
Posted

Witam czy jest jakaś możliwość wymiany lub naprawy elementu wędki ze zdjęcia? Element jest pęknięty i się rusza wędka nie nadaje się do łowienia;/ Jest to łączenie dolnika.

Posted

Lucjan, pytanie czy jest to wklejany spigot, czy tylko oddzielona i nie lakierowana częśc blanku. Jeżeli jest to spigot - to nie będzie problemu. Ale jeżeli jest to tylko kawalek blanku - to sprawa jest gorsza. Tak czy owak proponuje kontakt z kolegą Zdziskiem Czekałą lub roboxx z BRC.

Niestey zdjęcie ejst zbyt slabej jakości aby ocenić uszkodzenia. Moze opisz dokładnie jak i co sie rusza, co jest pekniete i czy wyglada to na wklejany kawalek czy poprostu jest to blank.

Posted

Podepnę się pod temat. Czy jest szansa naprawienia feederka pękniętego w środkowej części. Jakieś 10 cm za łączeniem elementów?

Posted

Okoń - standart ze złamanym lub zmiażdzonym kijem. Ale to raczej w rpacowni muszą zrobić. Wstawka i przesztywnienie ale kij bedzie dalej dobrze sie spisywał.

Polecam kontakt z roboxx lub Zdziskeim Czekała.

Obydwu znajdziesz an forum.

g

Posted
Jest to łączenie

Miałem podobny problem w karpiówce z tym,że mój spigot był złamany.Oddałem do Roberta z BRC i wędka dalej hula.

Posted

Zrobiłem trochę dokładniejsze fotki a czy pan Zdzisław ma jakaś pracownie? Jesli tak to prosił bym o jakieś namiary musiał by to chyba zobaczyć zęby powiedzieć czy da się to naprawić. Dzięki wszystkim za porady :beer::beer::beer:

Posted

Chodzi Ci o wędkę Lucjana? bo nie kumam....

Nie naprawiam sprzętu. Jak chcesz mogę Ci na PW podrzuć tel kolegi z Przemyśla który bardzo ładnie ogarnia różne złamania wędek itp..... z naprawieniem luźnego spigotu na pewno nie będzie miał problemu ;)

Posted

Oj jechać do przemyśla to mi się chyba nie opłaci w takim razie spruboje zawieść wędkę do pana Zdzisława jak nie da rady do brc jak brc nie da rady to poprosZe wtedy o numer telefonu Ale dzięki wielkie

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• 1 year later...
Posted

Witam serdecznie!

Panowie mam taki problem z moim feederkiem, po którymś wypadzie nad wodę zawieruszyła mi się ta gąbka/pianka która zabezpieczała blank w głównym składzie przed wodą i wpadaniem do niego różnej maści syfów, a jak widać na zdjęciu już się tam zdążyło troszkę tego nagromadzić :/ macie może jakiś pomysł czym to zastąpić albo z jakiego materiału to dorobić żeby dobrze zabezpieczało blank? pozdrawiam