Panniikt Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Witam Mam mały problem z uszkodzoną wędką, mianowicie przygniotłem sobie dolną część rękojeści w drzwiach samochodu. I tutaj moje pytanie do was, jak najlepiej, najszybciej i zarazem najtaniej(no chyba że się nie da według tych trzech kryteriów) naprawić ta usterke? Oddawać to do serwisu czy może lepiej samemu poszukać czegoś w rodzaju masy korkowej i spróbować to naprawić. Byłem z tym w lokalnym sklepie i gość mi doradził żebym kupił sobie szpachli samochodowej wymieszał z dużą ilością korka (może być korek od wina) i sam sobie ulepił taką kulkę, ale średnio mi się ten pomysł widzi. Czekam na wasze porady. Z góry dzięki za pomoc;] Pozdro ;]
Leszek Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Naprawa jest banalnie prosta. Gość ze sklepu dobrze Ci radzi. Jeżeli nie masz na tyle zdolności manualnych napisz prv do użytkownika:robbox4
rapala Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Zamów końcówkę np. tuRękojeści, Korek, Pianka EVA - BEST RODS CENTER sam dopasuj i wklej lub oddaj kij do pracowni.
VeJeK Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Panowie mam taki problem ,Czym to skleić ? aktualnie mam do dyspozycji butapren i Cyjanopan Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
krs Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Lepszy od wymienionych będzie klej epoksydowy np. Dragon uniwersalny (dwuskładnikowy), koszt ok 10zł do nabycia w marketach typu Tesco. Link: DRAGON
hybel78 Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Ok dzięki Pewnie Zakupie Ten klej Tylko nie wciągaj;)
VeJeK Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 hehe Obiecuje że nie wciągnę Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. Ja łowię głownie na Wisłoku i jak wiadomo za czysty to on nie jest,ale kurcze mam problem 1 raz w tyg a nawet czasami 2 razy w tyg muszę myć przelotki bo są tak zabrudzone i żyłka inaczej z kija wychodzi. Czy jest jakiś sposób żeby się te przelotki tak nie brudziły ? Czym myjecie swoje przelotki ?
Lucjan Kula Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Witam czy jest jakaś możliwość wymiany lub naprawy elementu wędki ze zdjęcia? Element jest pęknięty i się rusza wędka nie nadaje się do łowienia;/ Jest to łączenie dolnika. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Gabriel Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Lucjan, pytanie czy jest to wklejany spigot, czy tylko oddzielona i nie lakierowana częśc blanku. Jeżeli jest to spigot - to nie będzie problemu. Ale jeżeli jest to tylko kawalek blanku - to sprawa jest gorsza. Tak czy owak proponuje kontakt z kolegą Zdziskiem Czekałą lub roboxx z BRC. Niestey zdjęcie ejst zbyt slabej jakości aby ocenić uszkodzenia. Moze opisz dokładnie jak i co sie rusza, co jest pekniete i czy wyglada to na wklejany kawalek czy poprostu jest to blank.
okon744 Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Podepnę się pod temat. Czy jest szansa naprawienia feederka pękniętego w środkowej części. Jakieś 10 cm za łączeniem elementów?
Gabriel Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Okoń - standart ze złamanym lub zmiażdzonym kijem. Ale to raczej w rpacowni muszą zrobić. Wstawka i przesztywnienie ale kij bedzie dalej dobrze sie spisywał. Polecam kontakt z roboxx lub Zdziskeim Czekała. Obydwu znajdziesz an forum. g
lenox Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Jest to łączenie Miałem podobny problem w karpiówce z tym,że mój spigot był złamany.Oddałem do Roberta z BRC i wędka dalej hula.
Lucjan Kula Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Zrobiłem trochę dokładniejsze fotki a czy pan Zdzisław ma jakaś pracownie? Jesli tak to prosił bym o jakieś namiary musiał by to chyba zobaczyć zęby powiedzieć czy da się to naprawić. Dzięki wszystkim za porady :beer: Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
apioo Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Ten spigot jest pęknięty czy tylko się wysunął? Bo wygląda na zdjęciu jakby się tylko wysunął.
Gabriel Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Lucjan, Zdzisek ma pracownie u siebie w domu, na Kmity - koło stadionu Resovi. Tel. 604-617-611. A Robert - namairy masz na Best Rods Center | Znakomite wędki na zamówienie g ps. tez wydaje mi sie ze wystrczy wkleić ten spigot. g
Lucjan Kula Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Apioo a ty byś się nie podja naprawy tej wędki ? Oczywiście zapłacę ... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
apioo Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Chodzi Ci o wędkę Lucjana? bo nie kumam.... Nie naprawiam sprzętu. Jak chcesz mogę Ci na PW podrzuć tel kolegi z Przemyśla który bardzo ładnie ogarnia różne złamania wędek itp..... z naprawieniem luźnego spigotu na pewno nie będzie miał problemu
Lucjan Kula Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 To ja pisałem Lucjan tylko z telefonu i mam innego nicka Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
apioo Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 To odezwij się jak chcesz na PW, bo nie wiem do kogo napisać.
Lucjan Kula Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Oj jechać do przemyśla to mi się chyba nie opłaci w takim razie spruboje zawieść wędkę do pana Zdzisława jak nie da rady do brc jak brc nie da rady to poprosZe wtedy o numer telefonu Ale dzięki wielkie Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
GrenĐi Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Witam serdecznie! Panowie mam taki problem z moim feederkiem, po którymś wypadzie nad wodę zawieruszyła mi się ta gąbka/pianka która zabezpieczała blank w głównym składzie przed wodą i wpadaniem do niego różnej maści syfów, a jak widać na zdjęciu już się tam zdążyło troszkę tego nagromadzić :/ macie może jakiś pomysł czym to zastąpić albo z jakiego materiału to dorobić żeby dobrze zabezpieczało blank? pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts