majmaj Posted July 28, 2025 Posted July 28, 2025 Tak, przynajmniej z daleka wyglądało że to one, duże czarne i siedziały na płyciźnie.
Kubala Posted July 30, 2025 Posted July 30, 2025 Bylem wcoraj z muchówka na Wisloku w pobliżu Frysztaka, po dwóch godzinach wędkowania zorientowałem się ze podbiera już nie mam na plecach. Mam plynoncego podbieraka, postanowiłem więc pójść w dół rzeki aby zobaczyc czy się gdzieś zaczepil. Po pół godziny szukania byłem w stanie się poddać ale kiedy już szedłem z powrotem zobaczylem niebieska plamę w pianie, pomyślałem jednak ze to tylko śmieci, których tam dużo widziałem i nie mialem żadnych oczekiwań. Podszedłem i ku mojemu zdziwieniu to był mój podbierak! Po tym wszystiem nie byłem już zbyt skupiony, jednak klenika udało się dorwać. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
TOmaSZ Posted July 30, 2025 Posted July 30, 2025 Wisłok w tym roku ciężki do łowienia skacze jak głupi góra dół ☹️
indian Posted July 30, 2025 Posted July 30, 2025 Dowiąż sobie do jednej i drugiej części magnesu w podbieraku 2-3m sznurka, to rozwiąże sprawę "uciekającego podbieraka", a pozwala swobodnie podbierać rybki.
Gabriel Posted July 31, 2025 Posted July 31, 2025 Albo zamiast sznurka sa specjalne sprężynki, używam już ponad kilkanaście lat i żadnych problemów. Nawet jak podbierak zostanie na krzakach, to po 2 krokach jestem skutecznie o tym informowany lekkim pociągnięciem za kamizelkę. https://allegro.pl/oferta/delphin-pwr-klips-magnetyczny-do-podbieraka-pasek-udzwig-3-5kg-17501651524?offerId=17501651524&inventoryUnitId=COAofvWWtqqJ1wrMiXbEJg&adGroupId=NDY3Zjc4ZjktNWFmMS00Yjc2LWEyNTUtOGQ2ZmZmNWUwOTU4AA&campaignId=ZWUxMzgwNmEtYWNjYy00MDFjLThjZTQtYWZiOTdmY2EzYzJkAA&clientId=MTA4ODE0MTA2ADEyMzgyMjc4MgA&sig=412dc6f65a08e1425090c27c5e47a7ae&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=ads&gad_source=1&gad_campaignid=22843462689&gbraid=0AAAABA3fnhTTPyTdORCz4GuBUjJZD9ljj&gclid=CjwKCAjwqKzEBhANEiwAeQaPVSXpu4tI-lHqFNHsuHu514FsH7oVIdvIfopeSdvcz7ohbqiWyWR3fBoCvAUQAvD_BwE https://bogdangawlik.pl/product-pol-19399-Traper-Magnes-Do-Podbieraka-z-Linka.html https://www.amazon.pl/SAMSFX-Magnetyczny-zwalniający-magnetyczny-teksturowany/dp/B08JYHM7FQ
Kubala Posted July 31, 2025 Posted July 31, 2025 Dziękuję za porady, samemu doczepiłem nowe magnesy i +- 1m sznurka elastycznego.
Maffinka Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 Jest mi ktoś w stanie pomóc czy w tym nawiasie znajdę miejsce żeby podjechać autem (zwykłym FWD, nie terenowym 😅) pod sam Wisłok? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Haratacz Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 Godzinę temu, Maffinka napisał: Jest mi ktoś w stanie pomóc czy w tym nawiasie znajdę miejsce żeby podjechać autem (zwykłym FWD, nie terenowym 😅) pod sam Wisłok? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Tak powinna iść droga bezpośrednio nad rzeką, aczkolwiek to tylko z map wynika, nie wiem w jakim jest stanie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
karolszado Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 (edited) 4 godziny temu, Maffinka napisał: Jest mi ktoś w stanie pomóc czy w tym nawiasie znajdę miejsce żeby podjechać autem (zwykłym FWD, nie terenowym 😅) pod sam Wisłok? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Rozsądny wątek! Podbijam to pytanie a nawet rozszerzam, od mostu na lwowskiej na północ ktoś kojarzy jakieś miejsca że względnym podjazdem i zejściem? Od siebie dodam, wzdłuż drogi przy zbiorniku w Nowej Wsi można dojść do fajnego miejsca, pieszo góra 50 metrów, wydeptana fajna ścieżka Edited August 1, 2025 by karolszado
Haratacz Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 Aplikacja w stylu offlinemaps i tam patrzcie, jest darmowa, szczegółowa, działa bez internetu. To nie jedyna, jest trochę takich aplikacji ale tę polecam bo tej używam.
sekretarzonz Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 5 godzin temu, Maffinka napisał: Jest mi ktoś w stanie pomóc czy w tym nawiasie znajdę miejsce żeby podjechać autem (zwykłym FWD, nie terenowym 😅) pod sam Wisłok? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować W zeszłym roku tu sie dało, może nie tak blisko, żeby spać w aucie, ale kilkanaście metrów do wody. Bliżej niż przy moście w Łukawcu. Trzeba było tylko przenieść graty przez łęg a i brzeg nie przyjemny na zasiadkę... Błoto. W tamtych okolicach szukać węgorzy? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Maffinka Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 4 godziny temu, Haratacz napisał: Tak powinna iść droga bezpośrednio nad rzeką, aczkolwiek to tylko z map wynika, nie wiem w jakim jest stanie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Byłam. Droga wąska ale nawet jest asfalt. Tylko co z tego jak barierka wzdłuż drogi i zarośnięte okrutnie cały brzeg Wisłoka.
Maffinka Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 1 godzinę temu, karolszado napisał: Rozsądny wątek! Podbijam to pytanie a nawet rozszerzam, od mostu na lwowskiej na północ ktoś kojarzy jakieś miejsca że względnym podjazdem i zejściem? Od siebie dodam, wzdłuż drogi przy zbiorniku w Nowej Wsi można dojść do fajnego miejsca, pieszo góra 50 metrów, wydeptana fajna ścieżka Tu gdzie X bez problemu zostawisz samochód i jest ścieżka w lewo lub prawo. W prawo cały ten brzeg umocniony. Krzaków brak Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Maffinka Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 15 minut temu, sekretarzonz napisał: W zeszłym roku tu sie dało, może nie tak blisko, żeby spać w aucie, ale kilkanaście metrów do wody. Bliżej niż przy moście w Łukawcu. Trzeba było tylko przenieść graty przez łęg a i brzeg nie przyjemny na zasiadkę... Błoto. W tamtych okolicach szukać węgorzy? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Haha węgorzom już daje spokój. Miałam cel złowić chociaż raz w życiu i tyle Szukam miejsca żeby zwodować ponton. Wiem, że pod mostem w Łukawcu się da ale szukam coś kawałek dalej.
sekretarzonz Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 32 minuty temu, Maffinka napisał: Haha węgorzom już daje spokój. Miałam cel złowić chociaż raz w życiu i tyle Szukam miejsca żeby zwodować ponton. Wiem, że pod mostem w Łukawcu się da ale szukam coś kawałek dalej. Miejsce które zaznaczyłem może się nie nadawać, nie pamiętam czy przez te krzaki da radę przeciągnąć ponton
karolszado Posted August 2, 2025 Posted August 2, 2025 Dziś ładnie żarły, 3 w niecałą godzinkę na miejskim Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
karolszado Posted August 8, 2025 Posted August 8, 2025 Klenik 41Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
TOmaSZ Posted August 19, 2025 Posted August 19, 2025 (edited) Witam na Wisłoku teraz więcej glonów jak ryb brania słabiutkie kleni jakby nie było...woda czysta o dziwo jakby poprawa przez lata... nawet małża żywa przy brzegu 🙃 jutro zbiornik dla odmiany joł Aha pochwalcie się jak macie czym w tym roku ten temat na forum słabiutko wędkarzy też ubyło sporo nad wodą... Edited August 19, 2025 by TOmaSZ
emzet Posted August 20, 2025 Posted August 20, 2025 Glonów na niektórych odcinkach od brzegu do brzegu, kamienie też wszędzie pozarastane. Byłem kilkukrotnie w tym roku na Wisłoku to sporo drobnego klenia. Na szczupaka w moich rejonach nawet nie liczę chyba go już tam nie ma i została ukleja, kleń i boleń.
Maffinka Posted August 20, 2025 Posted August 20, 2025 Takie spotkanie. Piękny 🤩 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
GoldenCatches Posted August 20, 2025 Posted August 20, 2025 u mnie 2 leszczory na woblerka własnej produkcji co ciekawe nie za kapote 53, 54 cm i 3 sumy krutkie niewymiarowe Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Haratacz Posted August 21, 2025 Posted August 21, 2025 Miałem w tym roku sporo ładnych leszczy, przyłów na kulki ale jednak, nawet takie 60+ się trafiały.
geogps Posted August 21, 2025 Posted August 21, 2025 21 godzin temu, Maffinka napisał: Takie spotkanie. Piękny 🤩 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Obustronnie koronny!
Recommended Posts