Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chcę wykupić 1 dniowe pozwolenie i wybrać się nad San. Nie mogę znaleźć informacji gdzie tam można spinningowac. Od ujścia Hoczewki czy od Myczkowskich do ujścia Hoczewki?

Posted

Witam, może wybiera się ktoś w najbliższych dniach na San porzucać na muche i miałby chęci pokazać początkującemu adeptowi tej metody jak się rzuca itp😉. Posiadam swój sprzęt. Oczywiścię za wskazówki odwdzięczę się odpowiednio😉. Moge zabrać swoim samochodem. Pozdrawiam.

Posted

Udało mi się połowić drugi raz na Sanie a pierwszy na górskim odcinku PZW Krosno. Coś tam nawet na kilka godzin udało się złowić ale zdjęć nie robiłem bo wszystkie pstrągi małe więc szkoda męczyć rybę. Posiłkowałem się książką pod tytułem „Rzeka pstrągowa” autora Ariusza Nawrockiego, która sporo pomogła w lokalizacji parkingów i miejscówek. Klimat Sanu naprawdę zjawiskowy, chciałoby się mieć taką rzekę blisko domu. Do tej pory kilka razy łowiłem na Myczkowcach i tam ryby trafiały się wymiarowe ale głównie tęczaki. Jako że okres kiedy można łowić pstrągi zaraz się kończy to od następnego roku stawiam sobie za cel przynajmniej kilka razy wybrać się nad San.

Posted

Są i ogromne ryby. Dziś podbierałem koledze 59cm na spinning z "mięsnego" odcinka.

Pstrąg w dziwnej pozie na sekunde przed skokiem do wody😉

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Niezły kaban. Gratulacje dla kolegi. Robiłem taki trochę rekonesans bo w tym roku dziecko malutkie w domu i nie ma czasu za bardzo na wyjazdy. Wziąłem wędkę 230 cm do 12g i małe przynęty żeby cokolwiek złowić, największy wobek 6 cm. Następnym razem wezmę też mocniejszy kij. 

Posted

Cześć, dawno mnie tu nie było.

Coś tam czasem wpadnie na Sanie :)Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 2 weeks later...
Posted

Dziś rano prawie 3 godz. machania z a boleniem i nic. Widziałem jak atakują, miałem je pod nogami, przerzuciłem kilkanaście przynęt (woblery, cykady itp.), czasem podprowadzone pod nos i nic... Po południu pojechałem za kleniem i okoniem, a tu taka niespodzianka :D, mój pierwszy wymiarowy w życiu :)

Posted

Wczoraj pierwszy bolek, a dziś pierwsza w życiu brzana i to od razu słusznych rozmiarów :D , udany był to weekend wędkarsko.

• 1 month later...
Posted
16 godzin temu, Andrzejm napisał:

Na tą rybę musiałem czekać bardzo dużo czasu niezliczone wyprawy wędkarskie po których nie wiele zostało z mojej wiary w tą rybę.Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Piękna ryba oraz wspaniałe wspomnienia kawał dobrej historii ! Jeszcze raz gratulacje Byku ! Fajnie odpłyneła majestatycznie jak przystało na Królową wkurwioną hehe 

Posted
On 11/9/2025 at 6:42 PM, Andrzejm said:

Na tą rybę musiałem czekać bardzo dużo czasu niezliczone wyprawy wędkarskie po których nie wiele zostało z mojej wiary w tą rybę.

Gratuluję, pamiętam jak od długiego czasu na nią polowałeś i w końcu dopiąłeś swego!

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Spacerowo z psem nad sanem, jakby się uparł to można by od bidy porzucać ;)