Jump to content

Recommended Posts

Posted

Po wielu latach mój stary fotel odmówił dalszej służby. No i teraz dylemat, czym go zastąpić?

Moje podstawowe kryteria to wygoda, podłokietniki, regulacja nóg i kąta oparcia, w miarę lekki i w cenie do 500zl. Pierwszy wybór to klasyczny Elektrostatyk F5R.

Ktoś polecić może ten model albo wskaże inny sprawdzony sprzęt?

Posted

Elektrostatyk F5R - ciężki, skrzypi jak się siedzi na nim, wytrzymały. Taki mam. Taka moja opinia o nim.

Posted

Mam dwa F5R. Wygodne, wytrzymałe, stabilne, moje nie skrzypią ale są dosyć ciężkie (ale dzięki temu są wytrzymałe). Ja łowię  tylko na rzekach i sprawdza się bardzo dobrze. Mimo wagi dosyć wygodnie się go niesie, przejęcie kilkuset metrów nie stanowi problemu. Na plus jest dostępność akcesoriów i ewentualnie części zamiennych. No i jest to Polska firma. 

Posted

Właśnie waga i gabaryty mnie trochę powstrzymują przed zakupem, bo wolę jednak zabrać się że sprzętem na raz :) z drugiej strony, gabaryty transportowe foteli nawet znacznie droższych są podobne, choć trochę mniej ważą.

Dziękuję za wasze opinie, kupuję F5R.

• 3 weeks later...
Posted

Ja bym dołożył do Cuzo F3, regulacja oparcia, regulacja nóg więc na spadzie nawet ustawi się w poziomie jedynie brak podłokietników w miarę lekki i najważniejsze krajowy. Mam taki i jestem bardzo zadowolony.