Jump to content

Recommended Posts

Posted

Po wielu latach mój stary fotel odmówił dalszej służby. No i teraz dylemat, czym go zastąpić?

Moje podstawowe kryteria to wygoda, podłokietniki, regulacja nóg i kąta oparcia, w miarę lekki i w cenie do 500zl. Pierwszy wybór to klasyczny Elektrostatyk F5R.

Ktoś polecić może ten model albo wskaże inny sprawdzony sprzęt?

Posted

Mam dwa F5R. Wygodne, wytrzymałe, stabilne, moje nie skrzypią ale są dosyć ciężkie (ale dzięki temu są wytrzymałe). Ja łowię  tylko na rzekach i sprawdza się bardzo dobrze. Mimo wagi dosyć wygodnie się go niesie, przejęcie kilkuset metrów nie stanowi problemu. Na plus jest dostępność akcesoriów i ewentualnie części zamiennych. No i jest to Polska firma. 

Posted

Właśnie waga i gabaryty mnie trochę powstrzymują przed zakupem, bo wolę jednak zabrać się że sprzętem na raz :) z drugiej strony, gabaryty transportowe foteli nawet znacznie droższych są podobne, choć trochę mniej ważą.

Dziękuję za wasze opinie, kupuję F5R.

• 3 weeks later...
Posted

Ja bym dołożył do Cuzo F3, regulacja oparcia, regulacja nóg więc na spadzie nawet ustawi się w poziomie jedynie brak podłokietników w miarę lekki i najważniejsze krajowy. Mam taki i jestem bardzo zadowolony.