Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie odnośnie wędkowania ze środków pływających. W pozwoleniu przy niektórych zbiornikach jest napisane że dozwolony w innych że zabroniony a jeszcze w pozostałych brak jakiejkolwiek adnotacji. Wędkować w taki razie z belly można tylko tam gdzie napisane jest że dozwolone? Tam gdzie zabronione to oczywiście nie a jak nic nie ma to skąd się dowiedzieć?

Posted

Znalazłem jednak na stronie 4-5 zezwolenia. Dopuszcza się do połowy ryb używanie łódek wiosłowych lub z silnikami elektrycznymi na zbiornikach: Otałęż, Czarna Sedziszowska, Zbiornik Rzeszów, Mokrzec, Męciszów duży, Ożanna, Brzoza Królewska, Strzegocice Ii II, Grand Chotowa, Wola Dalsza i Lipie 2. 
Drugie pytanie co z np rzeką Wisłok? 

Posted

a ja dopytam, nigdy z pływających jeszcze nie łowiłem, ale cos mi świta że jest przepis który mówi, że musi on być oznakowany czy "zarejestrowany".... Czy tak jest, a jeśli tak to czy od jakiegoś rozmiaru może? Domyślam się że takiego belly nie trzeba chyba rejestrować?

Posted

Chyba że się pływa na trasie żeglugi śródlądowej to musi być oznaczony w jakikolwiek sposób, albo numery albo nazwa. Mialem kontrolę i pouczenie w Krakowie na Wiśle za pływanie nieoznaczonym pontonem. Ale na Podkarpaciu takich tras nie ma.