Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzień dobry, czy wie ktoś może jak łowić w trudnych technicznie strumykach. Ponieważ jak każdy chyba wie złowienie nawet małej rybki w takim strumyku czasem cieszy bardziej niż złowienie ładnej kluchy na Wisłoku naprzykład. Najbardziej interesuje mnie łowienie metodą spławikową .:)

Edited by piotr2025
Posted

Jeżeli o ryby to na moim potoku są strzeble potokowe i kiełbie kiedyś i klenia by pewnie złapał lub pstrąga ale każdy wie jakie są czasy;). chaczyk 16 będzie okej?

Posted (edited)

Od razu mi się skojarzył ten gość pooglądaj starsze jego filmy. Jaką masz głębokość tego strumyka?

Edited by TOmaSZ
Posted (edited)
19 godzin temu, piotr2025 napisał:

Dzień dobry, czy wie ktoś może jak łowić w trudnych technicznie strumykach. Ponieważ jak każdy chyba wie złowienie nawet małej rybki w takim strumyku czasem cieszy bardziej niż złowienie ładnej kluchy na Wisłoku naprzykład. Najbardziej interesuje mnie łowienie metodą spławikową .:)

Po za tym nieukrywam jestem początkujacym wędkarzem a że rzeczkę mam niedaleko zawsze czegoś takie łowienie mnie nauczy :)

Edited by piotr2025
Posted
2 godziny temu, piotr2025 napisał:

Też jeżeli chodzi moja rzeka jest górska ponieważ jest dopływem strugu

Na górskich rzekach jest zakaz łowienia innymi metodami niż spinnng i mucha. 

Posted
1 minutę temu, Maffinka napisał:

Na górskich rzekach jest zakaz łowienia innymi metodami niż spinnng i mucha. 

Biorąc pod uwagę moje tereny w okręgu Krosno wielu wędkarzy, (podobnie jak autor posta) tak robi ponieważ na takich ciurkach nigdy nie będzie kontroli 

Posted (edited)
19 minut temu, papltr napisał:

Biorąc pod uwagę moje tereny w okręgu Krosno wielu wędkarzy, (podobnie jak autor posta) tak robi ponieważ na takich ciurkach nigdy nie będzie kontroli 

Nie nie robiłem tak tylko chce się dowiedzieć jak tam łowić ale dzięki za zwrócenie uwagi.

Edited by piotr2025
Posted
1 godzinę temu, piotr2025 napisał:

i czy metody stosowane na klenia np. na chleb z powierzchni wliczaja sie w spinning

Ile masz lat? Oczywiście że to nie spinning xddddd

Posted

Piotr pytałeś w innym wątku o rzekę mleczke. Jest to rzeka nizinna więc wszystkie metody połowu są dozwolone ale jeśli zależy Ci na łowieniu na spławik to sugeruję wyjazd np. do Przeworska w okolice pastewnika, rzeka jest już dosyć spokojna, nurt nie jest mocny więc łowienie jest dosyć łatwe (na stopa albo przepływanke).  Można połowić płoci, kleni, jazie. Ja szczerze powiedziawszy nie zaczynałbym przygody ze spiningiwaniem na takich małych zakrzaczonych rzekach bo to są trudne technicznie łowiska pełne zaczepów i według mnie zaraz się zarazisz do łowienia jeśli jesteś początkującym.  

Posted

Tak pytałem o mleczkę może w przyszłości się wybiorę.Doskonale wiem o tym że mogę się łatwo zrazić takim łowieniem wiązaniem nowych przyponów i traceniem przynęt.;)

Posted (edited)
11 godzin temu, TOmaSZ napisał:

Ile masz lat? Oczywiście że to nie spinning xddddd

Nie o tym rozmawiamy xd:lol: a poza tym tylko się pytałem.

Edited by piotr2025