gpel Posted March 6 Posted March 6 Witam pasjonatów spinningu 😃 Na pewno łowicie na te gumy. Jakich kolorów używacie na pstrągi potokowe, a także na inne ryby. A może kolor nie ma znaczenia i to jest tylko dla naszego oka 😃
jacob1993 Posted March 6 Posted March 6 Mi w zeszłym roku fatty d worm się sprawdzały pink pearl i chyba coffe Brown . A na larwy nie łowie raczej pstrągów miałem jakieś małe na białe i czerwone . kolor ma duże znaczenie musisz popróbować co się sprawdza .
jacob1993 Posted March 7 Posted March 7 Na 65 mm używam długich hakow od poland nymph do 75mm tych największych jigowych tez od nich na 55mm nie miałem efektów . nie wszystkie ryby się zapinaja ale w zeszłym roku więcej brań było jak na wobler wczesną wiosną . I taka zaleta też tych przynęt że mimo zimnej pory roku idziesz w górę rzeki . w tym roku 3x na 0
jacob1993 Posted March 8 Posted March 8 I prowadzisz jak nimfę zwijasz luz min taki zagielek z linki zostawiasz . Jak się cieplej zrobi twitche lepsze lub bardziej lubię tak łowić .
papltr Posted March 8 Posted March 8 Ja używam białych, beżowych, różowych i czerwonych. Na beżową trafiła mi się nawet raz głowacica Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts