Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Czy jest na Podkarpaciu jakiś stawik, w którym pływają okoniki lub szcupaczki a nie byłoby potrzeby mieć karty wędkarskiej ?

Pytam ponieważ mam chrześniaka, który chciałby spróbować spiningu i sprawdzić czy złapie bakcyla 🚀?

A narazie nie chciałbym opłacać karty, jeżeli nic z tego nie będzie 😜

Posted

Komercja ryzykowna bo ruch straszny a wolałbym na spokojnie w jakimś bajorku 😅

Posted

Są oczywiście komercje, ale przynajmniej na tych gdzie ja bywałem to ze spinningiem tak średnio. Jeśli to ty chcesz go zabrać to nie ma na najmniejszego problemu na wodach ogólnodostępnych możesz oddać mu jedną ze swoich wędek i w ramach twojego limitu i stanowiska może z tobą łowić ty na jedna wędkę on na drugą, musisz go pilnować by nie łamał przepisów i tyle tyle (do 14 roku życia to na bank a nie pamiętam czy nawet czasem nie do 16...)

Posted

Do 14 roku życia-  członek uczestnik, bez karty, w granicach twojego limitu.

Za google/AI:

Kluczowe informacje dla członka uczestnika PZW:

Karta wędkarska: 

Osoby poniżej 14 lat są zwolnione z obowiązku posiadania karty, jednak po ukończeniu 14 lat powinny ją wyrobić (egzamin dla osób do 16 lat jest bezpłatny).

Uprawnienia: Do lat 14 wędkowanie pod opieką pełnoletniego opiekuna. Osoby w wieku 14-16 lat mogą wędkować samodzielnie, ale nie mają prawa do połowu w porze nocnej bez opieki.

Opłaty (2026):

Członek uczestnik płaci składkę ulgową (75% zniżki) oraz jest zwolniony z wpisowego.

Posted

Jest tylko jeden problem, w tym roku nie płaciłem karty z braku czasu dlatego szukam jakiegoś bajorka z okoniami...

Będę wdzięczny za podpowiedzi i w razie czego wiadomość na PW ;)