MarcinV Posted July 31 Posted July 31 Czy ktos używa belly boat na rzekach, chciałbym na jesieni spłynąć sobie wisłokiem na belly . Może ktoś doradzić coś w tej kwesti zastanawiam się na kayakiem twardym. packraftem i belly boat.
MarcinV Posted July 31 Author Posted July 31 2 godziny temu, LuJu napisał: Do pływania po rzece najlepiej nada się kajak... też mi się tak wydaje pod Lublinem jest sklep z kajakami wedkarskimi.
tomek96 Posted August 1 Posted August 1 Belly boat to nie jest raczej dobry pomysł, wiem że ludzie pływają ale musisz się cały czas oglądać za siebie bo płyniesz tyłem, nie ma możliwości płynięcia pod prąd. Raz spróbowałem na Wiśle i nigdy więcej
Maffinka Posted August 1 Posted August 1 Pływałam kilka razy na Wisłoku na belly boat i bardzo mi się podobało. Najlepiej spływać sobie z nurtem i zatrzymywać się w fajnych miejscach do obrzucania. Mi starczyła kotwica 2kg. Jak się zna odcinek którym się płynie to bez stresu. No i najlepiej żeby ktoś odebrał z punktu docelowego, chociaż ja parę razy wracałam pod prąd i tragedii nie było (jasionka ciężka nie polecam). Pływałam tylko w lecie bo na gołe nogi bez woderow używam belly. W zimniejsze dni wybieram ponton na Wisłok i moim zdaniem petarda nie łowienie 👌 dla samych okoliczności przyrody warto. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
MarcinV Posted August 1 Author Posted August 1 (edited) Piękne zdjęcie!, Ja łowię na odcinku Dąbrówki - Tryńcza aż do ujścia Wisłoka do Sanu, w pobliżu Rzeszowa rzadko (choć obecnie mieszkam w Rzeszowie), Wisłok od mostu w Tryńczy do ujścia do Sanu jest kapitalny pod jakieś pływadło ponton,belly,albo kajak(z brzegu też jest dostepny). Mam ponton, ale chyba kupię kajak bo jest szybki do zwodowania i pod prąd lepiej sobie radzi niż belly. Na Wisłok dla mnie tylko szybki desant, ponton z echo, to dla mnie przerost formy nad treścią. Byłem dziś oglądać kajaki i zdecyduję się za tydzień. Jutro po pływam na belly kolegi i zobaczę czy to dla mnie. Pływałem na kajaku wędkarskim na Wiśle i kurde dawał radę pod prąd i to jest argument. Belly jest nie ze zdrowe na stawy i dla układu krążenie, siedzienie dłuższy okres w zimnej wodzie, powoduje zamknięcie naczyń krwionośnych i wolny przepływ krwi w nogach pływanie w zimnej wodzie , nawet w neoprenach powoduje małe niedokrwienie stawów i może doprowadzić do reumatyzmu (mówię serio) dlatego raczej na 95% kayak. Ja miałem problem ze stawem biodrowym złamanie nogi i pęknięcie stawu biodrowego, dlatego dla zdrowia nie chodzę w zimnej wodzie w woderach Edited August 1 by MarcinV
Recommended Posts