Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy macie wiedzę o zaporze czy co tam jest przy elektrowni w Polancu? Czy to jest na  stałe czy okresowo?

Posted

Przymierzam się do moich Wiślanych początków i pytanie do bardziej wprawionych. Który odcinek polecacie jeśli chodzi o wyjazdy z Rzeszowa ? Cel oczywiście sandacz i boleń, z nastawieniem na woblery.  Moje doświadczenia z tymi rybami są z Sanu i Wisłoka ale czas przetestować swoje rzemiosło osobiście na królowej. Za wszystkie info z góry dzięki.  A czym planuje łowić to można pooglądać tutaj https://www.instagram.com/lichohmlures?igsh=MTN4NGpnNHJic3V2Mg==

Posted (edited)

Na Wiśle nie ma sprawdzonych odcinków ryby momentalnie się przestawiają , znajdziesz sobie jakieś miejsce za tydzień przyjedziesz znowu miejsce będzie zasypane przez piach 😀, główki bym sobie odpuścił bo mnóstwo grunciarzy siedzi. Ogólnie jak nie dysponujesz środkiem pływającym to jest bardzo ciężko połowic.No i nastaw się na to że na kilka wypadów zaliczysz może jedno branie jak dobrze pójdzie. Trzeba po prostu często jeździć odcinków gdzie łowię nie zdradzam bo szukanie pochłonęło mnie mnóstwo czasu 

Edited by tomek96
Posted

Nie pytam o konkretne miejsca, wiem ile kosztuje ich znalezienie . Ogólnie bardziej charakterystyka. Jak jest z burtami ? Z doświadczenia wiem, że im trudniejsze miejsce tym łatwiej o rybę.  I który okręg najlepiej opłacić ? 

Posted (edited)

Burt jest bardzo mało większość rzeki jest uregulowana ja żadnej dobrej burty nie znazlem a łowię na ok 60km rzeki, dobre są opaski a szczególnie z jakimis przeszkodami, ja opłacam Tarnów i Tarnobrzeg i szczerze nie wiem który jest lepszy ryby są na obu odcinkach ale trzeba długo szukać. Obejrzyj filmy Kamila Walickiego o Wiśle tam zobaczysz gdzie szukać 😀 gość wyczerpał temat o Wiśle 

Edited by tomek96
  • 1 month later...
Posted

Po prawie 2 miesiącach bez kontaktu wreszcie jest choć niedosyt jest bo spadła ryba w okolicach 180cm

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Moje marzenie o dużym sumie się spełniło, może nie jest jakiś olbrzym jak na suma ale dla mnie już tak 

Posted
58 minut temu, tomek96 napisał:

Szacun chłopie robisz robote :) na co wziął ten sumek? Pozdro i gratulacje :)

Posted

Na cykady boleniowe łowię ale najważniejsze trafić w okienko z braniami i rzucić tak gdzie wyjdzie żerować przynęta raczej nie ma znaczenia łowię na cykady bo wygodnie się je prowadzi w nurcie