uchal Posted June 19, 2011 Share Posted June 19, 2011 Witam , spędziłem we Włoszech 4 lata życia , poznałem trochę język ,na tyle żeby się dogadać! Tak się tęż złożyło że mieszkałem kilkadziesiąt kilomwtrów od Padu , Poznałem kilku zapalonych włoskich wędkarzy! Jednak przez tle lat nie miałem oazji łowić sumów , głownie dlatego że próbowałem swoich sił w karpiowani , wyniki: Największy dziki karp 17 kg! I kila amurów od 96cm do nawet 114cm(ok 24kg) . Teraz trochę tego załuję , i chciałbym tam powrócić! Oczywiśie chciałbym zaprosić ze sobą 1 , 2 osoby! Oczywiście taniej będzie za paliwo na tyle osób itp. Można jechać też na kilka samochodów! Mile widziane propozycje osób z łodziami! Preferuje raczej spinning ! Choć mam też sprzęt gruntowy! wszystko do dogadania . Na dzień dzisiejszy wiem tyle że karta wędkarska na cały rok kosztuje około 25 eur . Może ktoś był we włoszech i ma kartę! Jak nie to pomogę załatwić formalności! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciech777 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Witam Kolego ! Od wielu lat planuję wyjazd na sumy nad rzeke Pad, nie chcę korzystać z austriackich i niemieckich osrodków gdzie Niemcy i Austriacy bezczelnie ustanawiaja własne prawa i zasady połowu sumów rózniące sie od prawa włoskiego i zasad wedkarskich tam obowiązujących. Równiez ceny za pobyt w domkach przypominajacych swoja wielkoscia psie budy mnie nie zadowala. Dlatego chciałbym zorganizowac taki wyjazd z osobą znajacą tamtejsze realia oraz język włoski. Porozumiewam sie po angielsku ale to we Włoszech w wiekszosci przypadków nie zdaje egzaminu. Prosze o kontakt. Pozdrawiam, Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 Ja muśle że będziemy musieli poczekac do wakacji ewentualnie rozpatrze się kiedy jest okres ochronny suma. Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciech777 Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Ja muśle że będziemy musieli poczekac do wakacji ewentualnie rozpatrze się kiedy jest okres ochronny suma. Pozdr Witam Kolegę, proszę o kontakt na priva, [email protected] Pozdrawiam, Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted January 8, 2012 Author Share Posted January 8, 2012 Ok bliżej wiosny sięodezwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Ciekawa inicjatywa. Ciężko mi teraz powiedzieć jak będzie z czasem, ale wstępnie też byłbym zainteresowany. Być może i mój kolega zechce się wybrać, więc można spróbować zrobić wypad w kilka osób. Masz może Kolego jakieś konkretne miejsca na myśli? Może trzeba się rozejrzeć po cenach na kempingach itp. Także proszę o jakieś info Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted January 8, 2012 Author Share Posted January 8, 2012 Myślę że okolice Cremony ( Po Morto) Podobno najlepsze miejsca . Ewentualnie jaziora w pobliżu Mantowy piękne karpie i sumy i tutaj biwak za darmo bo byłem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemiux Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Cześć czołem. Odgrzewam stare placki, ale niestety potrzebuję pomocy. Nasza wyprawa nad Ebro rozpadła się niecałe dwa tygodnie przed wyjazdem. Szukamy alternatywy i stąd pytanie: Czy znacie jakieś bazy lub miejsca gdzie można się zaczepić, wynająć łódkę, poradzić się co jak i gdzie? Czy wyprawa o której mowa powyżej doszła do skutku? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts