Jump to content

Wyprawa do Włoch nad Pad , oczywiście na suma!

uchal

Recommended Posts

Witam , spędziłem we Włoszech 4 lata życia , poznałem trochę język ,na tyle żeby się dogadać! Tak się tęż złożyło że mieszkałem kilkadziesiąt kilomwtrów od Padu , Poznałem kilku zapalonych włoskich wędkarzy! Jednak przez tle lat nie miałem oazji łowić sumów , głownie dlatego że próbowałem swoich sił w karpiowani , wyniki: Największy dziki karp 17 kg! I kila amurów od 96cm do nawet 114cm(ok 24kg) . Teraz trochę tego załuję , i chciałbym tam powrócić! Oczywiśie chciałbym zaprosić ze sobą 1 , 2 osoby! Oczywiście taniej będzie za paliwo na tyle osób itp. Można jechać też na kilka samochodów! Mile widziane propozycje osób z łodziami! Preferuje raczej spinning ! Choć mam też sprzęt gruntowy! wszystko do dogadania . Na dzień dzisiejszy wiem tyle że karta wędkarska na cały rok kosztuje około 25 eur . Może ktoś był we włoszech i ma kartę! Jak nie to pomogę załatwić formalności!

• 6 months later...

Witam Kolego !

Od wielu lat planuję wyjazd na sumy nad rzeke Pad, nie chcę korzystać z austriackich

i niemieckich osrodków gdzie Niemcy i Austriacy bezczelnie ustanawiaja własne prawa

i zasady połowu sumów rózniące sie od prawa włoskiego i zasad wedkarskich tam obowiązujących. Równiez ceny za pobyt w domkach przypominajacych

swoja wielkoscia psie budy mnie nie zadowala. Dlatego chciałbym zorganizowac taki wyjazd z osobą znajacą tamtejsze realia oraz język włoski. Porozumiewam sie po

angielsku ale to we Włoszech w wiekszosci przypadków nie zdaje egzaminu.

Prosze o kontakt.

Pozdrawiam, Wojtek

Ciekawa inicjatywa.

Ciężko mi teraz powiedzieć jak będzie z czasem, ale wstępnie też byłbym zainteresowany. Być może i mój kolega zechce się wybrać, więc można spróbować zrobić wypad w kilka osób. Masz może Kolego jakieś konkretne miejsca na myśli? Może trzeba się rozejrzeć po cenach na kempingach itp.

Także proszę o jakieś info :)

• 3 years later...

Cześć czołem.

Odgrzewam stare placki, ale niestety potrzebuję pomocy.

Nasza wyprawa nad Ebro rozpadła się niecałe dwa tygodnie przed wyjazdem. Szukamy alternatywy i stąd pytanie:

Czy znacie jakieś bazy lub miejsca gdzie można się zaczepić, wynająć łódkę, poradzić się co jak i gdzie? Czy wyprawa o której mowa powyżej doszła do skutku?

Pozdrawiam