redfer Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Witam Mam pytanie do osób znających temat, co można połapać na Solince ? Czy można liczyć na kropka:rolleyes: i w których okolicach? Wybieram sie pierwszy raz w te okolice i chciałbym pobrodzić ze spiningiem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroku Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Można liczyć na kropka ,klenia ale jest źle .Kolega łowił ok. tyg w bieszczadach bo miał urlop ale marudził ,że bardzo słabo. Próbuj w miejscowości Terka-Polanki i troszkę wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schizaaa Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Z tymi braniami to faktycznie nie najlepiej , tak słyszałem od miejscowych jak byłem nad Słonnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kappa00 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Mam pytanie, gdzie znajduje się Solinka nizinna?chodzi mi od ktorego miejsca się zaczyna i gdzie kończy, i czy warto tam łowić?jak ukształtowane jest dno w tej rzece? Link to comment Share on other sites More sharing options...
holbi Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Zgodnie z informatorem PZW okręk Krosno : "Od pierwszego mostu w miejscowości Bukowiec do zapory w Solinie " Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocas Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Łowiłem w Solince i na cofce w maju i czerwcu. Na początku maja były szczupaki, największy 67 cm, ale to na cofce na ostatnim moście.Ludzie na zakolu lowili dość dużo krąpi i płoci. Były też karpie niewielkie i chyba karasia widziałem u kogoś. Na wysokości ośrodka Orzech jest już nizinna, ten most przy ośrodku jest drugi w Bukowcu. Z tym, że latem to kicha bo wody nie ma. DLa mnie najlepszy czas na cofce Solinki to wiosna i jesień, przy stanie wody ponad 100 na Terce, choć to mylny wskaźnik. Najlepiej zadzwonić do sklepu czy do ośrodka. Pstrąga jest mało, nie widziałem choć jestem spławikowcem i spiningistą. Jest kleń, trafia się też szczupak na dość ostro płynącej wodzie 50 - 100 metrów wyżej od ośrodka Orzech. Są tęczaki, choć to było parę lat wstecz miałem dzień z trzema tęczakami. No są płocie, piękne ponad 30 cm płotki. Przy odpowiednim stanie wody ryb w miejscu gdzie się zaczyna zalew a kończy rzeka Solinka jest masa, widać świnki i klenie śmigające spod kajaka. Stada. Wiosną jest ciąg boleni, są bolki metrowe idące na tarło w Solinkę. Stany wody są zmienne bo to zalew i niestety ryby trzeba szukać. Okonie były ale nędzne. Sandacza nie złapałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Witam. Łowi ktoś z kolegów na Solince okolice Bukowca na muchę? Będę tam po raz pierwszy na tej rzece.Na jakie rybki można liczyć i jakie muchy są tam skuteczne? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Witaj byłem tam ostatnio zatrzymałem się obok pierwszego mostu złowiłem trzy szczupaki:eek: klenie nie gryzły byłem ze dwa km w górę stan wody bardzo niski klenie widziałem były piękne i sporo ich było tak że mucha powinna być dobra bo na spina lipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Odświeże temat. Solinka w czasie weekendu majowego. Łowił ktoś w okolicach Bukowca w tym czasie? Idzie złowić coś ciekawego? Warto zapuszczać się wyżej w rejon Polanki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
waluś Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 Witam.Poleci ktoś jakiś miejscówki w okolicy Cisnej? Jest szansa coś połowić na spinning w Solince? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelgibadlo Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Witam, Orientuję sie ktoś jaki kolor wody po opadach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts