Pittspeed Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 byłem wczoraj na łowisku Kamieniec w Trzcianie, szału nie bytło 2 karpiki takie na kilo, opłaty podnieśli z 11 do 15 zł, i zarybili właśnie takimi małymi karpikami, jak dla mnie to koniec zabawy na tamtym zbiorniku, powodem są małe karpie z zarybienia które tylko biorą i opłada wygórowana Link to comment Share on other sites More sharing options...
justfilied233 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Pittspeed możesz coś więcej napisać o kamieńcu w Trzcianie ?? w którym to miejscu, jeżeli mógłbyś zamieścić mapkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Pittspeed możesz coś więcej napisać o kamieńcu w Trzcianie ?? w którym to miejscu, jeżeli mógłbyś zamieścić mapkę. Z Rzeszowa kierujemy się na Barwinek, jak minie się Dukle to za jakieś 3-5km będzie miejscowość Trzciana, po lewej stronie będzie widać duże żwirowisko, jest tam kilka stawów, ale jeden z nich jest tylko łowiskiem specyjalnym PZW, co do ryb, jest dużo karpia(w tamtym roku takie 2-3 kg brały najczęściej, ale zarybili znowu takimi około 40cm, i teraz one biorą przeważnie), amury od około 2kg w góre, liny, szczupaki, kiedyś pstrągi były zezwolenie można nabyć w pobliskim sklepie (Sklep-Bar) który jest po prawej stronie ulicy, w odległości około kilometra od łowiska licencja kosztuje 15zł limit: 2 karpie jeden inny gatunek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian13 Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Trochę się spóźniłem ale polecam to łowisko. Dobry dojazd, duży parking, łowisko jest czyste i zadbane:) Nie złowimy w nim jeszcze dużych okazów ponieważ łowisko jest stosunkowo ''młode'' Jednak możemy w nim złowić piękne szczupaki(rekord łowiska to nieco ponad metrowy okaz), karpie od 1,5 do 5kg( jak na razie z przewagą tych mniejszych) oraz pstrągi, tołpygi, amury, karasie,okonie,płocie a nawet węgorze. Osobiście jestem zadowolony z wypraw wędkarskich na tym stawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ethical Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Witam, Zamierzam wybrać sie na to łowisko w weekend majowy, ale w życiu tam jeszcze nie byłem czy był ktoś w tym roku ? jakie wyniki ? czy można rołażyć namiot ? czy warto próbować na proteine czy lepiej robaczki i kukurydza ? Z góry dziękuje za informacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian13 Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Byłem kilka razy w tamtym roku. Jeżeli chodzi o namiot to nie ma najmniejszego problemu z miejscem. Bardziej skuteczną przynętą będzie kukurydza i robaki niż kulki. Ale na kulki też da się coś ogarnąć Ryba z roku na rok jest coraz większa. Oczywiście łowisko nadal zarybiane jest karpim 1-1,5kg, ale sam osobiście w tamtym roku złowiłem karpia powyżej dozwolonego wymiaru(55+). Pływa też ładny lin i karaś Łowisko czyste i zadbane. Powodzenia nad wodą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts