Jump to content
krs

Awaria

Recommended Posts

Wczoraj wieczorem miała miejsce awaria zasilania u naszego dostawcy. Dopiero dzisiaj od godz 9:45 serwis działa normalnie. Niestety nie miałem na to wpływu.

Tak dla usprawiedliwienia :))

http://noc.leaseweb.com/status.php?i=366

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziś czasem nie było awarii.Od godziny ok 13 do ok 15 nie mogłem wejść na stronę i nie wiem czy to było coś u mnie czy nie.Inne strony odpalało mi normalnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziś czasem nie było awarii.Od godziny ok 13 do ok 15 nie mogłem wejść na stronę i nie wiem czy to było coś u mnie czy nie.Inne strony odpalało mi normalnie.

Wchodziłem na forum około 14 i wszystko działało ok. Serwer fishing.org.pl leży w Amsterdamie do polski jest kawałek i możliwe że gdzieś po drodze nawaliło coś na łączach ;) Zastanawiam się nad zmianą serwera na coś bardziej stabilnego ale dopiero około października.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisiaj rano miała miejsce awaria serwera u naszego dostawcy. Jak widzę serwer działa już normalnie. Informacje na temat awarii i innych problemów technicznych będę umieszczał na naszym profilu w twitterze. W razie problemów z dostępem zapraszam na :

http://www.twitter.com/fishingpl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dostałem właśnie informacje że dzisiaj mogę wystąpić problemy z dostępem do serwera na którym leży PSW. Za utrudnienia przepraszamy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Są jakieś problemy z łączami w datacenter w Niemczech gdzie leży PSW. Objawia się to długim wczytywaniem stron. Mam nadzieję ze problem zostanie miarę szybko opanowany.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem został szybko naprawiony, serwis działa już normalnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po nieudanej aktualizacji do wersji 4.1.4 beta (a miałem już nie kombinować z takimi wersjami ;):o postawiłem serwis na nowo, nie trwało to zbyt długo, w razie jakby nie wyświetlała się wam główna strona serwisu, należy użyć przycisku odśwież.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisiaj rano miała miejsce awaria bazy danych niezależna ode mnie. Za wszelkie niedogodności przepraszam, serwis działa już normalnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miała miejsce awaria serwera. Być może pojawią się jeszcze przejściowe problemy, za utrudnienia przepraszam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy oprócz mnie, ma ktoś problemy z przeglądaniem zdjęć w galeriach? Czasami się pojawiają a czasami czarne tło widzę zamiast zdjęcia. Niech ktoś da znać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki za odpowiedź, może coś mi się wykrzaczyło w przeglądarce...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Czy oprócz mnie, ma ktoś problemy z przeglądaniem zdjęć w galeriach? Czasami się pojawiają a czasami czarne tło widzę zamiast zdjęcia. Niech ktoś da znać.

Piszesz o zdjęciach w galeriach, np. TR czy załącznikach na forum ? Jeżeli chodzi o załączniki to ostatnio zauważyłem że czasem po kliknięci na miniaturę zdjęcia trochę dłużej się ładują, spowodowane to jest prawdopodobnie jakimiś opóźnieniami na łączach u naszego operatora. Sprawdź z poziomu innej przeglądarki czy ten problem się pojawia, być może jest to też problem samej przeglądarki :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miała miejsce awaria serwera u naszego dostawcy, powoli wszystko wraca do normy. Przepraszam za utrudnienia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czarny wtorek ;) Tak poważnej awarii nie pamiętam, co prawda to "tylko" 7 godzin nieobecności w sieci ale jak dla mnie to o 7 godzin za długo. Awaria była niezależna od nas, miała miejsce w RFN ;) Docelowo trafimy na serwer dedykowany, zlokalizowany w Polsce.

O wszelkich awariach będę informował na naszym Facebook`owym profilu pod adresem:

www.facebook.com/pswteam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jest problem z odczytem PW. Postaram się to naprawić wieczorem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I po awarii. Udało się naprawić forum z poziomu komórki :-)

Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki za info. Sprawdzę to później.

Prosiłbym o zgłaszanie problemów dot. działania serwisu w tym wątku.

Wysłano z Tapatalk HD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po kliknięciu w "GALERIA" a następnie w "Wyświetl najnowsze zdjęcia " przenosi na stronę główną forum.;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Po kliknięciu w "GALERIA" a następnie w "Wyświetl najnowsze zdjęcia " przenosi na stronę główną forum.;)

Poprawione.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jako ciekawostka dodam, że dzieje mi się to tylko w przypadku logowania ze strony głównej forum. Jak wejdę w jakiś dział i próbuje się zalogować, to jest wszystko ok.

Przeglądarka Google Chrome.

Czyściłem ciasteczka i nic:confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy