donkaletone Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Witam, mam pewien problem, mianowicie moja karta wędkarska i rejestry uległy zniszczeniu. Przy życiu pozostała jedynie legitymacja z opłaconymi składkami. W związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy ponowne wyrobienie karty jest możliwe tylko w miejscowości, w której wydana była poprzednia karta? 2. Czy mogę wędkować do czasu wyrobienia nowej karty na samej legitymacji (w sumie tam jest zawarty dowód opłacenia składek)? 3. Czy są jakieś konsekwencje nie oddania rejestrów? Pozdrawiam donkaletone Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogo Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 1. Aby wyrobić nową kartę musisz iść do swojego koła po nowe zaświadczenie a w jakim mieście ją wyrobisz to chyba nie ma znaczenia. 2.Nie, nie możesz, musisz mieć kartę. 3.W przypadku gdy nie oddasz starego rejestru za nowy musisz zapłacić 10zł. Przynajmniej tak mi się wydaje, mogłem się mylić, jeżeli tak - proszę mnie poprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 2. Możesz mieć legitymację, ale również rejestr. Przy ostatniej kontroli nie musiałem okazywać karty, ale rejestr i legitymację musiałem okazać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 (edited) Ze zniszczoną kartą udaj się do starostwa w którym ją wyrabiałeś powinieneś dostać tam duplikat. Rejestry zniszczone ale są więc oddasz takie aby nie mieć problemów sugeruję udać się do swojego koła i pisemnie za potwierdzeniem zgłosić fakt zniszczenia rejestrów skarbnikowi lub prezesowi koła. Podstawowym dokumentem uprawniającym do wędkowania jest KARTA WĘDKARSKA bez karty wędkarskiej mimo posiadania potwierdzonych opłat za wędkowanie i zezwolenia nie możesz wędkować na wodach PAŃSTWOWYCH. Edited November 13, 2011 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
donkaletone Posted November 13, 2011 Author Share Posted November 13, 2011 Ok, dziękuje bardzo za udzielone odpowiedzi Rejestry są tak zniszczone, że raczej nie ma sensu ich oddawać, po prostu przez nie uwagę wszystko oprócz legitymacji trafiło razem ze spodniami do pralki i przybrało postać konfetti pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts