bohenek1 Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Ja też, ja też tam chce. Ps. To prawda, że jeszcze się dobrze nie rozpakujesz a już planujesz powrót. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Wczorajszy poranek spędziłem na Wieprzem. Złowiłem siedem kropasów, ale wymiarami nie powalały... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobosss Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 @Andre te kropki na muszke przegrzmociły ??? Będę za niedługo spędzał urlop na Wieprzem i zastanawiam się, czy brać muchówkę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Muchówkę zabierz obowiązkowo, w wieprzu pływają ładne lipienie i wypasione jelce . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Dokładnie tak jak pisze Oktawian. Moje siadły na spina. Urlopu nad Wieprzem zazdroszczę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanND Posted July 2, 2012 Author Share Posted July 2, 2012 Andre, kołowrotek dobrze schłodzony jak widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohenek1 Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Lekkie odświeżenie się przyda co? Sobotnia wizyta nad Wieprzem. Jeden z ostatnich wypadów spinningowych na Roztocze w tym sezonie. Wycieczka z @bronzo77. Na koncie - kilka miarowych, kilka miarowych spadów w tym życiówka, mnóstwo -30. Jeden nawet postanowił zostać do sesji. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaman89 Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Witam, czy ktoś łowił może na zalewie Rudka w Zwierzyńcu albo na Stawie Kościelnym jakieś karpiowate? Na Rudce można stosować tylko przynęty roślinne może ktoś wie co jest tam skuteczne? Wybieram się to Zwierzyńca na ten weekend i chce trochę połowić ale nie wiem na co się nastawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaman89 Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Trochę po czasie ale odpowiem sam na pytanie. Zalew Rudka na Wieprzu jest wodą nizinną ale zarówno powyżej jak i poniżej wieprz ma charakter górski dlatego nie można tam łowic na przynęty zwierzęce. Dwa lata temu (jak dowiedziałem się od lokalnych wędkarzy) woda z niego była spuszczona a ryby (jakie nie wiem) przeniesione do pobliskiego stawu kościelnego. Próbowałem wieczono-nocnej zasiadki z feederem na prawym brzegu powyżej przystani. Łowiłem na kukurydzę na którą natychmiast po zarzuceniu miałem branie. Niestety nie wiem czego bo jak się okazało przynęta tkwiła w polu moczarki wiec odpściłem po kilkakrotnym jej przeoraniu. Można spróbowac na lewym brzegu ale tam jest plaża która tętni życiem w dzień i w nocy:). Kolejna zasiadka na stawie kościelnym- feeder i odległościówka. Woda na niewiele ponad metr a dno jest pokryte liścmi, ja siedziałem na przeciw kościoła na wodzie trochę bardziej w lewo. Po trzech godzinach i założeniu kukurydzy na włos za radą miejscowych wycholowałem n afeeder leszcza 40cm. Staw jest podobno regularnie zarybiany i jest tam gośc który łowi w tej wodzie duże karpie a zasiada przy bulwarze od północy gdzie woda jest głębsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanND Posted December 25, 2012 Author Share Posted December 25, 2012 Panowie, jak u was z rozpoczęciem sezonu pstrągowego? Kto zaczyna w styczniu? Terminy ustalone, ekipy zorganizowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 O Roztoczu myślę każdego dnia. Chętny ktoś może na pierwszego stycznia...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Można by zrobić jakaś eskapadę Ile dniówka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Trzydzieści. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba77 Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Tyle,że członkowską trzeba miec opłaconą...opłacał już ktoś Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanND Posted December 25, 2012 Author Share Posted December 25, 2012 Ja planuje płacić cały rok, a jak wyjdzie to się okaże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronzo77 Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Ja przenoszę się do zamojskiego i jak rozmawiałem ze skarbnikiem z Tarnogrodu to usłyszałem, że składki można opłacać od drugiego tygodnia stycznia; wg mnie to troszkę za późno bo interesuje mnie najbliższy dzień stycznia z dodatnią temperaturą - podskoczyłbym od razu na wieprza. Zadzwonię do niego jeszcze raz w czwartek bo gdyby pogoda pozwoliła to w pierwszy weekend chciałbym połowić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronzo77 Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Mam w planach odwiedzić Wieprz 5 stycznia. Albin88 jest chętny, może ktoś jeszcze? Kartę można opłacić po drodze w Tarnogrodzie. Dzwoniłem do skarbnika i można płacić od 1-go chyba, że ktoś chce jedną dniówkę to przez internet i po sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Sezon rozpoczęty... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekn Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Zazdroszczę, jakieś wyniki, nie licząc oczywiście bezcennych chwil nad wodą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 (edited) Ja również zazdroszczę Nie ma to jak 1go iść do pracy.. PS. Dziencioł chyba coś trafił sądząc po nakryciu głowy Dziczyzna? Edited January 1, 2013 by ryba7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 (edited) Ta twarz w futrzanym nakryciu głowy też jakoś dziwnie znajoma....Panowie gratuluję fajnego rozpoczęcia sezonu i oczywiście Nowego Roku:) Edited January 2, 2013 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRC Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Mam w planach odwiedzić Wieprz 5 stycznia. Albin88 jest chętny, może ktoś jeszcze? Kartę można opłacić po drodze w Tarnogrodzie. Dzwoniłem do skarbnika i można płacić od 1-go chyba, że ktoś chce jedną dniówkę to przez internet i po sprawie. Ja jestem chętny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewer34 Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Chłopaki ja nie wiem co Wy zrobiliście swoim kobietą ale szacun;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronzo77 Posted January 5, 2013 Share Posted January 5, 2013 Dziś musieliśmy z Albinem obejść się smakiem - żaden kropek nie dał się wyjąć na brzeg ale widać, że w rzece jest życie! Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin_88 Posted January 5, 2013 Share Posted January 5, 2013 Pomimo tego,że żaden kropek nie wylądował na brzegu dzień uważam za udany - wspólny wypad, obcowanie z naturą, piękna rzeka, wiele pięknych wyjść i kilka przykrych spadów, ale następnym razem będzie lepiej. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts