LuJu Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 Podobają mi się! W pupie najważniejsze żeby załapała pęcherzyk powietrza - takie napakowane dają właśnie ten efekt - dokładnie jak u chruścika, który właśnie rozwija skrzydełka:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroku Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Kręcimy Pany ,kręcimy sezon pomału się zbliża "ponoć " zima też odpuszcza a jak nie będzie wielkich mrozów to i rybką będzie bardziej skłonna do brania w lutym. Pierwszy Na odstrzał idzie chrust ,dawno ich nie robiłem znaczy się dawno nie byłem fryzjerem i efekt jest średni. Mucha na haku Top FlyBr203#10 ,kapka szyjna koguta w kolorze grizzly ,sierść zimowa sarny w kolorze ciemno rudym. Pierwsza nimfka hak Tiemco 2499SP BL #10 albo 12 Tułów-przy dupce grantowy tinsel +bażant+kołnierz z flashback i pakunek z uv dubbing Hendsa. Ogonek -sterówka bażanta + kask wolframowy Nimfka druga hak Tiemco 2499SP BL #10 albo 12 Tułów-dupka z nici Uni thread kolor fire orange,bażanta po tułowiu przwinięty złotym tinselem. Jeżynka z kapki czerwonej kury ,ogonek 4 promienie sterówki bażanta i kask wolframowy] 3 nimfka hak Tiemco 2499SP BL #10 albo 12 Tułów-substytut kondora-kolor green olive ,przewinięty drucikiem + flashback na górę+kilka promieni z koguta grizzly Pakunek dubbing metallic hends+olive i kask wolframowy Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_hna Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 "Mars, mars atakuje, żadnej litości nie czuje....":) Kosmici na Wisłok:) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanND Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Rybom z Wisłoka współczuje przekutych pysków W wersji spiningowej nie robisz podobnych cudeniek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_hna Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Nie umiem robić woblerów, za dużo by tego było;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Fajny pomysł z tym dzieleniem pokryw skrzydeł. To po prostu napięta nić? Ryby pewnie tego nie widzą, ale wygląda ciekawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobosss Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 "Zajączki", Polish Wowen Hydropsyche Larva, wzory kiełżyków ostatnio kręconych oraz szajnikówki, brązki po tuningu:D:D:D Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Wymiatasz Loboss. Bez ściemy:beer:. Czekam aż zabierzesz się za kleniowe robactwo;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobosss Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 EE tam:o:o, jakość zdjęć i tak pozostawia wiele do życzenia:mad::mad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Ale ja nie jakość zdjęć chwaliłem;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 "Zajączki", Polish Wowen Hydropsyche Larva, wzory kiełżyków ostatnio kręconych oraz szajnikówki, brązki po tuningu:D:D:D Z czego robisz tułowia larwy w Szajnikówce (nie chodzi mi o domek, tylko o wystający odwłok z główką), z moheru czy czegoś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobosss Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Tułów jest z coś jakby floss tylko bardziej się strzępi, fachowej nazwy nie znam, bo to od kumpla dostałem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroku Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Lobosss dajesz do pieca ostro z tymi muchami Kilka strimerków,muchy do testowania już nie długo przez Sanowe pstrągi ,mam nadzieje że będą gryzły... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroku Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Kiełże ,dawno tych much nie robiłem. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Krawczyk Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 No Kroku super. To moja ulubiona przynęta zimowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroku Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Dziękuje Panie Jacku ,pamiętam swoje początki z muszką .Były to kucaby ahh piękne miejsce lipień się trafił ,pstrąg kleń .Teraz to już tam pewnie kicha.Dobre miejsce też było jak się nie mylę to osława gdzie do sanu wpadała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroku Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Mała banda kiełży na jutrzejsze muchowanie na Sanie... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobosss Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Kroku sprawdzają Ci się te landrynkowe? Ogólnie zagryzają kiełże? No i na krótką czy na długą nimfe? Musze na czasie wrzucić moje muchole, trochę tego jest, głównie nimfy i streamerki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroku Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Siema różowe kiełże sprawdziły się już tydzień temu jak i parę dni temu .Łowię na średnio -długą nimfę, po prostu tak średnio.Wstawiaj ,wstawiaj muszki . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobosss Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Ehh coś tam wrzuce:) Ten ostatni nimfiaczto mój projekt, niezgapiany, ale pewnie jest już takich setki jest heh hydropsyche plecionka z włóknami białego sznurka do prania. Próbowałem z catgutem, ale za sztywny maderfucker. Sznurek oddaje kolor z pod spodu i fajnie to wygląda-oczywiście do testów:D Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_hna Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Rybki mylarowe. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobosss Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Zajefajne te muszki hehe prawie już jak wobki:beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroku Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Fajne te rybki luk_hna. Lobosss teraz to tylko jechac nad San i testować muszki .A z moich kiełży już nic nie zostało pogryzły ryby ostro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wobler007 Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 jedna z moich ulubionych wzorów much na szczupaka Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_hna Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Muszka na dziś: mokra wickhams fancy Hak: TOP FLY #12 BR2210 Nić: utc czarna 70 Ogonek: kogut brązowy Tułowik: Lameta złota na to brązowa jeżynka z pióra siodłowego koguta przewiązana złotym drutem Skrzydła: lotka kaczka krzyżówka Jeżynka przednia: kura brązowa Uwielbiam kręcić takie muszki i na nie łowić Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts