kafel Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 (edited) Witam. Pytanie to kieruję wyłącznie do osób praktycznie posługujących się tym narzędziem:) . Chciałbym powrócić do robienia woblerów i muszę się jakoś wyposażyć. Nie chcę kupić tandety tylko coś co mi chwile posłuży. Z tego co czytałem dobre są areografy radzieckiej produkcji + kompresor - pompka samochodowa na zasilaczu. Proszę o porady i wskazówki. Edited February 26, 2012 by kafel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Witam Do woblerków cudów nie potrzeba. Do malowania większych powierzchni mam areo z dolnym zbiorniczkiem za 25 pln (dysza 0,8mm), do detali pseudoiwatę 0,3mm z alledrogo za 100pln (oryginalna 200-300) Nie ma co przepłacać miałem pożyczoną oryginalną Iwatę i Paasche (za 500pln) różnicy nie widziałem. Co do kompresorka samochodowego to szczerze odradzam, powietrza to produkuje tyle co nic, terkocze, grzeje się niemiłosiernie, lepiej zrobić sobie kompresor z agregatu lodówkowego - mam taki już 6lat i nie narzekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts