Jump to content

łowisko komercyjne

apleszka

Recommended Posts

• 2 years later...

W związku z tym że obiecałem bratankowi i bratu – że kiedyś zabiorę ich na ryby, czas spełnić obietnice.

Szukam łowiska komercyjnego, tak aby i brat mógł połowic. Mam tylko sprzęt spinningowy i muchowy. A że łowić karpi na muchę nie zamierzam, to szukam wody z drapieżnikami.

Łowisk tak do 100km od Rzeszowa w dowolna stronę . Z jakimś uporządkowanym zapleczem / a nie hałdą świeżo wydobytego piasku/ – tzn. miejscem gdzie można rozłożyć kocyk, tak żeby dziecko miało gdzie swoimi „kraktorami i bumbumami” pojeździć, żeby było gdzie grilla zapalić.

Priorytet - na łowisku musza być drapieżniki – i to nie tylko w teorii i cenniku, ale i w praktyce.

Najlepiej tęczaki – ale o takie łowiska i o tej porze roku, a do tego nie wyglądające jak bieszczadzka sadzawka przy smażalni o rozmiarach 3x4 m pewnie będzie trudno. /Chyba że ktoś ma wiedze o takim zbiorniku - to będę mega wdzięczny za info./

Tak wiec szczupaki, okonie, sandacze, sumy mile widizane. Przeglądałem info o poszczególnych łowiskach komercyjnych ale 97% z nich ma potwierdzone informacjie głownie o karpiu, karasiu, jesiotrze, tołpydze i linie. Chyba ze ktoś wie że na danym łowisku oprócz białoryby jest tez realna szansa na złowienie drapieżnika.

Tak wiec gdyby ktoś wiedział gdzie można wybrać się ze spinningiem – to będę wdzięczny za sprawdzone namiary.:beer:

motorhead71 piszesz o tych żwirowniach między Sanem a drogą do Dobrej? Czy jest to jakieś inne miejsce? Bo o komercji w Siedliskach nie słyszałem, a swoja droga to ostatni raz byłam tam ładnych kilka alt temu. Wycieczka rowerowa Rz-ów -> Dynów-> Ulucz->Sanok->Rz_ów. I od tamtej pory wybieram się nad San w tamte okolice. A tym łowiskiem mnie zaciekawiłeś. Możesz napisać cos więcej, jakiś adres www wrzucić czy coś, dojazd, warunki, cennik itp. będę wdzięczny.

• 3 months later...
  • 11 months later...

A czy ktoś był, odwiedzał kiedykolwiek te łowiska:

Folusz: http://www.folusz.pl/polish/index.php/component/datsogallery/lowisko/lowisko-glowne

Dalsze okolice Jarosławia/Lubaczowa/Przeworska: http://stawyrybnekorzenica.pl/index.php

Interesuje mnie czy to takie typowe -wkładasz cokolwiek - wyciągasz pstrąga?

Bo takie łowiska nadal szukam dla bratanka i części "rodziny" - liczy się szybki efekt :D

Będę wdzięczny za każde info na temat ww łowisk.

Na Foluszu wlasnie tak jest.

Rzucasz pusty haczyk i wyciagasz za pare sekund pstraga.

Lepiej popatrz sobie na Debowiec Dom Na Stawie.

Placisz 12 zl i lapiesz na 2 wedki przez caly dzien.Co zlapiesz to musisz wypuscic.Glownie jest karp,szczupak sandacz,amur.No troche tego jest .Mozesz kupic pxtraga po 25 zl za kilo.Powiem ci ze fajnie sie tam lowi.Obczaj ich strone w necie to sie dowiesz co i jak.

Ja dużo łowiłem na Korzenicy, ryby dość kapryśne. Przeważa karp do 3kg , ale są większe. Są leszczyki, płocie, wzdręgi. Jest amur, sum, szczupak. Można łowić jedynie na grunt i spławik. Ale nie zawsze ryba bierze, ale dla mnie fajne łowisko.

Ja proponuję " Dom na Stawie" w Dębowcu, łowisko naprawdę ciekawe zadbane, dominuje karp, jak ktoś chce się pobawić to z czystym sumieniem mogę polecić, brań bardzo dużo, byłem tam kilka razy i nie widziałem żeby ktoś tam skończył o kiju... kiedyś w 4 godz wyciągnąłem koło 12 sztuk i ryby są naprawdę waleczne..., są również amury szczupaki sandacze pstrągi sumy ( i to nie małe..) można tam dobrze zjeść jest plac zabaw dla dzieci... Kol. rrthc trochę zamotał, bo ryby które zostaną złowione ( nie tylko pstrąga) można kupić jeżeli się chce, a jeżeli nie to wypuszczamy... i oczywiście najciekawszy poza łowieniem jest dom który stoi na stawie...:)