iksmen Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Hotel marina. Tanio maja duzy parking oraz wlasny pomost. Kuchnia nienajgorsza pokojr czyste i przyjemne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRC Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 (edited) Bardziej chodzi mi o miejsce gdzie mogę spać w samochodzie. Szkoda biegać po hotelu o godzinie 4 rano Na dłużej to fajny pomysł. Jak wybiorę się w lipcu czy sierpniu to pomyślę. Edited May 20, 2013 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
zben Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 W pobliżu zbiornika jest działka PZW,ogrodzona na niej jest wiata z ławkami i stołami +kibel ale zamknięty.Można z tego miejsca korzystać o ile nie odbywają się zawody.Żeby zwodować pływadło to trzeba z tego miejsca podjechać jakieś dwa kilometry.Albo przy miejscu do wodowania,obok też jest działka PZW ogrodzona (drewniane słupki i poprzeczne belki) ale bez zadaszenia.Obie działki znajdują się po stronie miejscowości Nawóz.Na zdjęciach widać co nieco działkę z wiatą- nic lepszego nie znalazłem. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRC Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 (edited) Ale wjazd nad wode jest gdzies bezpośredni? tak ze mozna podjechać autem bez zakazu wjazdu bo pare lat temu mozna bylo wjechac od miejscowości zawóz do samej wody. Edited May 20, 2013 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
zben Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 Wjazd do miejsca wodowania jest od Nawozu prosta droga (publiczna bez zakazów)do samej wody i jest to miejsce do legalnego wodowania .Zapewne parę lat temu to tutaj wodowałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilio1pl Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 witam. mam jeszcze kilka pytań. rozumiem że można pływać po zalewie z silnikiem spalinowym, bez szaleństw oczywiście, takim 8KM? a jeśli chodzi o opłaty? dzienna 20zł, a roczna?? gdzie można opłacić? czy wystarczy zrobić przelew na konto pzw zamość i wydrukowane potwierdzenie w zupełności wystarczy?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zben Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 Najlepszym rozwiązaniem będzie jak bezpośrednio zadzwonisz do okręgu i zapytasz o wszelkie szczegóły odnośnie wędkowania na Nieliszu.Wpisz w wyszukiwarkę PZW Zamość a wyświetli się strona okręgu i tam zajdziesz wszystkie dane do kontaktu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRC Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 (edited) Wjazd do miejsca wodowania jest od Nawozu prosta droga (publiczna bez zakazów)do samej wody i jest to miejsce do legalnego wodowania .Zapewne parę lat temu to tutaj wodowałeś. Zapewne tak, dzięki za info. Pewnie już przed urlopem nie zajadę na Nielisz bo mało czasu, ale końcem czerwca bardzo możliwe. Wprawie się na szwedzkich szczupakach Edited May 20, 2013 by robbox4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zben Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Powodzenia i taaaaaaaaakiej ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor7777777 Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Woda na Nieliszu bardzo wysoka. (najwyższe spiętrzenie w historii zalewu). 15-16 czerwca zbiornik zamknięty (z brzegu) XIV maraton wędkarski (impreza ogólnopolska). Pozdrowienia z Roztocza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gochu Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Panowie jak na zalewie taka woda i ciężko to polecam podjechać nad Łabuńkę (od Pałacu w Ruskich Piaskach do ujścia do Wieprza). Piękne jazie i leszcze przy takiej wodzie biorą Link to comment Share on other sites More sharing options...
zben Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Woda na Nieliszu bardzo wysoka. (najwyższe spiętrzenie w historii zalewu). 15-16 czerwca zbiornik zamknięty (z brzegu) XIV maraton wędkarski (impreza ogólnopolska). Pozdrowienia z Roztocza. Jeśli chodzi o Maraton Wędkarski to zbiornik nie będzie całkowicie zamknięty,stanowiska po stronie Nawozu kończą się za "Józefem" do Urwanej góry.Miejsca w stronę Poru będą otwarte,ogólnie na stanowiskach w pobliżu ujść rzek można będzie wędkować (pływać można z zachowaniem regulaminowej odległości od łowiących na brzegu).Natomiast podczas GP Polski w Nieliszu od 17.06 do23.06 (do 15-tej) zakaz pływania na całym zbiorniku- wędkować z brzegu można. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleniarz Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 Z potwierdzonych info. wiem, że na Nieliszu padł sum ponad 30 kg, miał farta urwis, że to okres ochronny bo zapewne dostałby w czapę a tak pływa sobie po tym pięknym zbiorniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRC Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Witam, jaka woda na Nieliszu? Nadal tak wysoki stan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zben Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Woda wciąż wysoka, w poprzednim tygodniu miała tendencje do opadania ale po ostatnich deszczach szybko się podniesie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majster222 Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Witam. Mam zamiar wybrać się w najbliższą sobotę na Nielisz połowić z pływadełek i stąd moje pytanie o miejsce do slipowania. W którym miejscu będzie najwygodniej zwodować ponton i łódkę. We wcześniejszych postach była mowa o miejscach od strony Nawozu, które to będą miejsca nr 1 czy 2? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Dzięki za wszelkie informacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zben Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Najleprze miejsce narazie to to,które oznaczyłeś numerem dwa ,ale z małą poprawką .Gdy z głównej drogi (asfaltowej )skręcisz w drogę utwardzoną ,która prowadzi do zbiornika to jej koniec jest w miejscu w którym wodujemy nasze pływadła .Nie skręcasz ani w prawo ani w lewo tylko prosto do wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Wspomnienie z wakacji ... całodobowy sklep wędkarski Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
majster222 Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 Dzięki @zben za informacje, jeżeli możesz jeszcze podpowiedzieć w którym obrębie jeziora najlepiej zacząć wędkować. Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zben Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Poprzedni tydzien był dobry ,dobrze brały szczupaki ,bolenie ,jeśli chodzi o miejsca na zbiorniku to najlepiej w śrdkowej i płytrzej części zbiornika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabłon Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Byłem wczoraj na tym zbiorniku stan wody niski sporo łódek na wodzie i wędkarzy po brzegach parę ryb złowiono parę szczupaków ja widziałem jednego sumka i parę sandaczy ogólnie jest tam ryba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRC Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Co tam słychać na NIeliszu? Wybieram sie na kilka dni i nie wiem ja tam z rybką? dzieje sie coś czy nie bardzo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 W niedzielę przez cały dzień zaliczyłem jedno niezacięte branie . Nie widziałem żeby inni wędkarze coś holowali. Łowienie utrudniał silny wiatr i mocna fala. Mimo to nie czułem zniechęcenia i niesmaku, odwiedzę ten zbiornik jeszcze niejednokrotnie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRC Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Czyli tak jak wszędzie Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlikowski Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Czyli tak jak wszędzie heheheeh co racja to racja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts