Guest Posted May 12, 2012 Share Posted May 12, 2012 Witam, zastanawiam się nad kupnem tego markera: Tandem Baits Marker duży (2277222714) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Czy być może używał go ktoś, może polecić, albo odradzić jego zakup? I mam pytanie - czy stawianie markera jest legalne na łowiskach pzw? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted May 12, 2012 Share Posted May 12, 2012 @Kali oczywiście że jest legalne!! Chociaż zdaża sie że trzeba niektórym tłumaczyć że to nie jest 3 wędka!!:-)) Co do markera to moim zdaniem wystarczy najzwyklejszy!! I oznaczysz nim łowisko oraz zbadasz głębokość!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted May 13, 2012 Share Posted May 13, 2012 Dokładnie. Czasem możesz mieć jedynie problemy u niekumatych "dziadków" ze Społecznej Straży na łowiskach gdzie łowienie karpii nie jest popularne, gdy w regulaminie widnieje zapis "Zakaz stawiania bojek" bo dla nich jest to bojka. Marker wyrzucany z kija nie jest bojką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lama1994 Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Witam, mam prośbę. Otóż przeglądam tak, różne strony odnośnie markerów, jednak w dalszym ciągu nie rozumiem sposobu jego działania. Jak to jest możliwe że przy wyrzucie marker znajduje się zaraz przy ciężarku? To że później wypuszczamy po +/- 30cm żyłki rozumiem, ale ta pierwsza faza jest dla mnie nie zrozumiała. Jakby ktoś potrafił, to proszę o wytłumaczenie mi tego. Z góry dzięki za odpowiedz! Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johny Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Marker jest na końcu żyłki, potem jest duży ciężarek, zamocowany przelotowo. W chwili rzutu oba elementy są przy sobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Dodam jeszcze że można między markerem a ciężarkiem zamontować kawałek sztywnej rurki antysplątaniowej! Lub ciężarek zamontować na krótkiej żyłce lub plecionce i za pomocą krętlika lub szybkozłączki zamocować do żyłki głownej! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts