Jump to content

Znajdź mi taniej

kafel

Recommended Posts

Witam zbieram się do zakupu Wędka Daiwa CONNOISSUER G match 5,18/6,10m (2389024922) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - trochę droga więc mam pytanie, czy można kupić to gdzieś taniej w jakimś sprawdzonym źródle. Poza tym temat tego typu uważam za przydatny w walce z "rzeźbiącymi" nas na wszystkie strony sklepami.

Po co zakładasz kolejny temat odnośnie tej wędki?T...

Czytaj dokładniej - temat tego typu uważam za przydatny w walce z "rzeźbiącymi" nas na wszystkie strony sklepami.

@salomon, jak będziemy tak rozdrabniać tematy związane z jednym przedmiotem to okaże się, że braknie miejsca na serwerze. Nie rozumiem, dlaczego nie podpiąłeś tego wątku w rozpoczętym już (przez Ciebie zresztą) temacie: http://www.fishing.org.pl/f5/wedka-daiwa-connoissuer-g-match-5-18-6-10m-2634/#post38192

Jeśli naprawdę szukasz tej wędki to myślę, że nawet 50 czy 100zł różnicy w cenie nie będzie tutaj istotnym czynnikiem. Nie przesadzasz troszeczkę?

Edited by mapet77

Przy aktualnym kursie funta i cenach w sklapach w UK i na zachodzie Europy - śmiem twierdzić ze to i tak bardzo dobra cena.

Wrzuć w Google, sprawdź ceny w Niemczech, Holandii, UK - dolicz przesyłkę - i kup 2 sztuki u nas -bo taka jest mniej więcej różnica w cenie.

Czytać, szukać ..a na końcu dopiero zadawac takie pytania.

Jeżeli nie stac mnie na mercedesa ... to nie wypisuje bredni o 'rzeźbiących" sprzedawcach tylko kupuje to na co mnie stać.

Żaden sklep nie będzie działał charytatywnie ... Ci ludzie naprawde nie zarabiaja kokosów, maja sezonowśc w branży, "chude lata" w okresach powodziowych .. i kupe kasy utopionej w sprzecie.

Szczególnie sklepy stacjonarne - abys mógł przyjsc do sklepu -oglądnąć sprzęt a później kupić go w sieci 20% taniej.

Ehh .... i jak w tym kraju ma być dobrze .... jak każdy chce byc sprytniejszy od innych i wszystko załatwić taniej ...

Widzę że reprezentujesz lokalne lobby sklepikarskie. Śmiem objawić że większość sklepów internetowych ma też sklepy stacjonarne i stać ich na ustalanie cen na takim poziomie - przykład sklep w Tarnobrzegu Makarfish który wystawia rzeczy na Allegro. Próbowałeś sprzedać np. zrobione przez siebie woblerki do pana K w Rzeszowie ? Spróbuj zobaczysz ile wynosi marża. Jeżeli w miejscowych sklepach ceny będą na poziomie allegro+przesyłka to zacznę kupować. Biedni rzeszowscy sklepikarze :P

Reasumując wolę przyjść do sklepu -oglądnąć sprzęt a później kupić go w sieci 20% taniej.

Ehh .... i jak w tym kraju ma być dobrze .... jak każdy chce być sprytniejszy od innych i i rzeźbić innych jak się da ...:)

Tylko zauważ, że właściciele sklepów muszą opłacić lokale, pracowników. W Rzeszowie nie jest to tania sprawa, zwłaszcza w dobrej lokalizacji. Więc nie wiem o co takie żale. Nie chcesz, nie kupuj i masz po problemie.

Reasumując wolę przyjść do sklepu -oglądnąć sprzęt a później kupić go w sieci 20% taniej.

Ehh .... i jak w tym kraju ma być dobrze .... jak każdy chce być sprytniejszy od innych i i rzeźbić innych jak się da ...:)

I dlatego sklepy stacjonarne padają, przykład- Muma. :cool:

Kurde dzięki koledzy zrozumiałem. Jutro pójdę waszym przykładem i wzorem do pierwszego lepszego sklepu w Rzeszowie i zamówię upragnionego kija. Porozmawiam przy okazji czy im starcza na czynsz a jak nie to zacznę się targować w drugą stronę. Jak mi zostanie gotówki to Mumie wieniec kupię. Liczę na was i sklepy jak będzie krucho to i mi solidarnie - lokalnie pomożecie . Towarzysze, pomożecie? A to allegro czy inne zakupy w sieci to feeee.

Jeszcze raz dziękuję, 5 lat ekonomi szlak trafił - zrozumiałem swój błąd - temat można zamknąć.

Więc kupuj na allegro bez ogladania w upadłej Mumie i nie marudź o ekonomii. :cool: