Dzienciol Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Poszukuje jakiegoś patyka muchowego, który to wprowadzi mnie w tajniki tej pięknej metody łowienia. Sam nie wiem czego szukam, bo nie znam się na tym nic, ale liczę na waszą pomoc i wskazówki, jaki kij będzie dobry na początek. Mam zamiar łowić klenie na Wisłoku, ale i na San za kropkiem też podjadę. Kasa jaką dysponuje to ok 150zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Miałeś taki kij w rękach niedawno:p ! ! ! MUCHÓWKA ROBINSON SANTANA 2,7M #5-6 ! ! ! (2381579719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_hna Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Do suchej na San to prędzej trzeba szukać kija #3 max #4 taki z 9' - tutaj będzie potrzebne nieco delikatności , na Wisłok do klenia #5/6 spoko da radę, ale z delikatnością to nie ma nic wspólnego... mam kijek kongera world champion fly #5/6 on kosztuje coś koło 180 PLN. Na początek wystarczy do nauki, ale może w klasie #4/5, ten mój to straszna maczuga. Jeśli chcesz pomachać tym sprzętem to możemy się spotkać na Wisłoku. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kai Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Moze cie interesuje kij Dragon Millenium Trout 5/6# dl.290cm. Kupiłem go za 200zl moze bylem z nim nad woda z 5 razy cena jaka mnie interesuje to z połowe wartosci:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Zadzwoń coś znajdę odpowiedniego dla Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Robinson Aquarius Flymaster 270cm #4-5 jak coś to pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted June 7, 2012 Author Share Posted June 7, 2012 Czyli o tego robinsona z aukcji nie walczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroku Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 Posiadam Robinson Aquarius Fly master 270cm tylko że w klasie 5 , mam go już kilka dobrych lat ,uniwersalny patyk o średnio szybkiej akcji.Z czystym sumieniem mogę Ci go polecieć ,macha się tym kijkiem bardzo przyjemnie a i cena przyjemna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted June 8, 2012 Author Share Posted June 8, 2012 Dziękuje wszystkim za pomoc. Kijek zakupiony i oby się sprawdził . Trzeba teraz zakupić materiały na muchy i coś pokręcić. Tematu nie zamykam, bo może komuś będzie pomocny przy zakupie pierwszego muchowego kija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 Sprawdzi się sprawdzi:) Ja poszukuję coś w 4-składzie z tubą najlepiej 8,6 do 9 #4/5 co możecie polecić cenowo w granicach 300zł , oraz jakieś buciki do brodzenia nie koniecznie firmowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 Może to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 Ja z mojej strony mogę polecić tego Dragona: Sklep Wdkarski "Rybi Ogon" - Wdka Team Dragon 2,75m AFTMA 4-5 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajtelek2 Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 Chodż nie łapie na muche a posiadam,polecam Tobie Ron Thomson 9' #5 IM6 dwa składy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sztanc Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Chodż nie łapie na muche a posiadam,polecam Tobie Ron Thomson 9' #5 IM6 dwa składy Dziwne, że kolega poleca coś, czego nie używa. Dla mnie te Rony Thompsony są za bardzo kluchowate. Mam takiego RT Travel Force 9" #6/7 w czteroskładzie, jako rezerwa od zła wszelkiego; jedyna zaleta to cena. Ale skoro ma być na początek .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Witam podpinam się pod pytanie @Dziecioła i szukam tego samego różnica jest taka że ja będę łowił na Wisłoce ale jak chodzi o resztę to jestem ciemny jak tabaka,jedyne czego chcę to żeby długość patyka nie była krótsza jak 2,75.A i cena też tak do 150. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 W takiej cenie to chyba najlepszy będzie ten oto kijaszek: Sklep Wdkarski :: OKONEK :: Konger Wdka World Champion Fly :: Konger . No chyba, że coś z używki szukasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Tak jak piszesz szukam używki chciałbym jak będzie to możliwe zamknąć się w 250zl z sznurem i kołowrotkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Szukaj na forach muchowych czasami są naprawdę niezłe oferty i na allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Proponuje poszukać na tematycznych forach muchowych w dziale komis: FlyFishing.pl - Wdkarstwo muchowe www.Flytiers.pl :: Zobacz Forum - Komis MuChOśWiRy :-) Można kupić szybciej, jest większy wybór i ceny naprawdę potrafią być bardzo atrakcyjne. Rotacja sprzętu wśród muszkarzy jest duża - a na w/w forach jest ich zdecydowanie więcej jak na naszym. Do tego kupując cały komplet u jednego sprzedawcy - w jednej cenie można mieć przesyłkę. Jest dużo porad, zapytań nowicjuszy -można poczytać o różnych kijach, zestawach na rożne typy wody i gatunki ryb. Dzięki temu łatwiej omijać wszelkiego typu "miny" A zadając pytanie i podając parametry sprzętu który chce się kupić, albo opisując charakter wody gdzie będziesz łowił -otrzymasz zdecydowanie więcej ofert jak na Naszym forum. PS. Ja zaczynałem od Dragona-niestety nazwy juz nie pamiętam.. jakaś stara seria, kolor burgundowy, niesamowita waga jak na taką cenę i klasę -coś chyba +/- 99g - a po kilkunastu godzianch łowienia - każdy gram czuć w ręce , szczególnie na początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Szukam na forach,własnie na tych podanych przez ciebie ale przedział cenowy też jest dla mnie nie do przełknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 To zrób inaczej: 1. Przywitaj się w odpowiednim do tego wątku 2. W drugim swoim poście napisz ze szukasz wędki w takim przedziale cenowym, będziesz łowił na takiej i takiej wodzie, pływają tam mniej więcej takie ryby. Poproś o oferty i rady. Ja swojej pierwszej wędki tez nie wystawiałem w komisie. Ktoś napisał post ze kupi. Napisał gdzie ma zamiar łowić, co ma zamiar łowić - myślę - Młody będzie zaczynał jak ja. Ja ze swojego zestawu byłem zadowolony - po co ma leżeć w szafie - sprzedam, ja będę miał na nową linkę, a Młody dobrze zacznie. I tak to mój sprzęt pojechał gdzieś w Bieszczady. Szczęściu trzeba pomagać . A gdybyś miał jakieś pytania - co do starszych modeli, firm itd - pisz śmiało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Wielkie dzięki tak właśnie zrobiłem i powiem tak że mam kilka ofert. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts