Jump to content

Kołowrotek z wolnym biegiem do feedera.

Recommended Posts

Witam.Zamierzam kupić kręciołek do feederka i potrzebuje pomocy. Do wyboru mam :Cormoran Sinus BR6 Pi,Antera BR 5PiF,Dragon MaXima,Okuma Tatctic i Travertine lub coś innego max do 250 zł.Czekam na propozycje.

Ja posiadam CORMORAN CORCAST-BR 5PiF SUPER JET 3000 i powiem szczerze że mam mieszane uczucia. Wygląd i wykonanie na bardzo wysokim poziomie jak za taką cenę, ale raz wpadł do wody na 3 sekundy i od tej pory coś tam szumiało podczas pracy. Teraz po 3 miesiącach przestało już trochę ale i tak muszę go rozebrać i przesmarować. Poza tym jakoś żyłka przy takiej budowie tego kręcioła lubi wchodzić pod szpulę. W przedziale 1-10 daje mu 5. Mam nadzieje że chodź trochę pomogłem.

Mam cormorany corcast feeder - ja dałbym 6,7 na 10. Denerwuje mnie rolka kabłąka, która się zacina.

Też się zastanawiam po co do feedera kołowrotek z wolnym biegiem? Jak się to wykorzystuje w praktyce?

Z wolnym biegiem gdyż często łowię na trupka wykorzystując feederka właśnie.A i do tradycyjnej żywcówki nada się jak ulał.

Tak podejrzewałem. Ale w takim przypadku nie wykorzystujesz szczytówki jako sygnalizatora brań?

Pozdrawiam,

LJ

Witam zastanawiam się nad kupnem tych kołowrotków tj albo dwa te: Anaconda Magic Runner IV 6500 GT (2393689818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo dwa te: KOŁOWROTEK MITCHELL AVORUNNER V2 8500 FR -HIT __ (2433262599) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. napiszcie co myślicie o tych kołowrotkach, może ktoś je ma, piszę też,że nie znalazłem na forum takich kołowrotków ;)

Zastanów się dobrze zanim kupisz, ja moge ci polecić

Kołowrotek SHIMANO NEXAVE 4000 RC (2411779386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

w prawdzie nie ma wolnego biegu (wdg mnie niepotrzebny jest do federa) ale ten kołowrotek ma super przekładnie pracuje idealnie, ja używam już 2-3 lata, zero problemów, i dalej tak leciutko się obraca , lepiej niż niektóre nowe kołowrotki w tej klasie, zresztą to w końcu Shimano.

Kto powiedział, że ten kołowrotek ma być do feedera? To było w innym temacie ale mod przeniósł mi tutaj ;)A po 2, ja nie chciałem żebyście mi polecali inne kołowrotki tylko po prostu, że tak powiem ocenili te dwa "moje".:P

Ps. Do feederka to ja mam okumę tactic545i.