kettler Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Jako, że muszkarzy coraz więcej - tych z małym jak i tych z dużo większym stażem jak Pan Zdzisław - mam pytanie. Co kupić na początku, żeby zacząć kręcić muszki? Czy warto wejść w coś TAKIEGO, czy lepiej samemu wszystko co niezbędne skompletować ? No i właśnie - co jest niezbędne ?? pozdrawiam Kuba Link to comment Share on other sites More sharing options...
dred Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Narzędzia: 1. imadło 2. nawijarka(ceramiczna nie będzie szczepić nici) 3. szczypce do jeżynek (małe lub duże) 4. nożyczki (mogą być do nici takie małe) 5. finisher (do zakańczania much) 6. szpikulec (do nakładania szelaku i nie tylko) 7. nawlekacz (ale nie koniecznie) 8. młynek do kawy( urządzenie do mieszania dubbingu oraz do jego zrobienia ) to taka podstawa, jest jeszcze więcej narzędzi ale tobie narazie nie będą potrzebne. Postaram sie później napisać takie podstawowe materiały oraz materiały jakie można znaleźć w domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Witam Takie zestawy mają to do siebie, że przeważnie zawierają dużo rzeczy ?niesprzedawalnych? , a i ich jakość dużo pozostawia do życzenia . Zaglądnij do mnie do sklepu, lub napisz na PW co chcesz kręcić, muszki, jigi pomogę w dobraniu sprzętu i materiałów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kettler Posted January 21, 2010 Author Share Posted January 21, 2010 PW wysłałem - ale do sklepu też się wybiorę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 2. nawijarka(ceramiczna nie będzie szczepić nici) Ciekawy patent, nawet ja nie powinienem mieć problemów z wykonaniem takiego tuningu. http://www.szczurek.webd.pl/viewtopic.php?t=1883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 Gdzie ma pan Zdzisław Czekała sklep? Nie czasem na podwisłoczu, bo coś mi sie tak jakoś zdaje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 Gdzie ma pan Zdzisław Czekała sklep? Nie czasem na podwisłoczu, bo coś mi sie tak jakoś zdaje? Z tego co mi wiadomo, to sklep został z końcem roku zlikwidowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts