popek_1990r Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Witam, w przyszły weekend wybieram się z dziewczyną w Bieszczady. Cel to coś zwiedzić, odpocząć no i połowić. Że słabo znam region Bieszczad chciałbym się Was doradzić, gdzie najlepiej pojechać. Połowić chciałbym klenie i pstrągi, przy tym mieć piękne widoki wędrując rzeką.. P.S Czy na pstrągi spokojnie da radę mój kijek Team Dragon 3-14g ? Wędki muchowej póki co nie posiadam. I jak to jest z wędkowaniem, jakieś dodatkowe opłaty będę musiał zrobić ? Jak tak to ile, gdzie etc. Kartę opłacałem w PZW LEŻAJSK koło nr 18 SAN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajtelek2 Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 (edited) Majowy weekend spedziliśmy w Bieszczadach , a więc nocleg w Polańczyku (Amber)-czysto pięknie i z kulturą.Wybraliśmy się do miejscowości Cisna 1dzień (kolejka górska rozne trasy:) ),2 dzień wyjazd i wejscie na Połonine Wetlińska,3 dzień łapienie ryb z pontonu,Chrewt,Rajskie,i na koniec zwiedzanie Polanczyka zapory (Solina).Opcji masz dużo,jakiś kompromis musisz wybrac:).Kijek pod pstraga oki,przy pełnej opłacie karty doplata na Soline była w cenie 30zł dniówka zjezdzajac z Polańczyka w strone Wołkowyji kupisz po trasie (przy drodze sklepik wedkarski) na miejscu. Edited August 20, 2012 by Kajtelek2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Ja byłem niedawno w Rajskim w domkach!! masz gdzie połazić no piękny odcinek Sanu! Jest tam odcinek nizinny i górski, także do wyboru i koloru!:-)) A domki pierwsza klasa:-)) Jak jedziesz autem to poszukaj coś w okolicach Leska! 2 lata temu wynajmowałem pokój u takiej fajnej pani w Weremieniu, San masz blisko a i w Bieszczady można podjechać!:-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisses Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Jeśli chodzi o wody nizinne na Sanie powyżej zapory Solińskiej to na dziś dzień ciężko będzie cokolwiek złowić poza drobnym klenikiem i okonkiem, zostaje tylko Solinka od pierwszego mostu w Bukowcu w dół. Dzień łowienia na nizinnych to 30 a na górskich 40 zł, z tym że haki bezzadziorowe no i zostało już tylko kilka dni spiningowania, później już tylko muszka. Okręg PZW Krosno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts