Jump to content

Dragon Lunatic

krs

Recommended Posts

Jakiś czas temu używałem Lunatic`ów w rozmiarach 7,5cm i 10cm. O ile dobrze sobie przypominam ta mniejsza wersja w moim przypadku bardziej się sprawdziła, być może dlatego że była wykonana z miększej gumy :rolleyes: Mam pytanie o model 8,5cm, używał ktoś ? Ciekawy jestem czy materiał jest równie miękki w porównaniu do wersji 7,5cm czy może twardszy i jak jest ze skutecznością tej przynęty ;) ?

Odpowiem tak: mam ale tylko posiadam w wersji 12,5, rzadko na nie łowię i prawdę mówiąc nie mam do nich przekonania:rolleyes:,leżakują gdzieś w pudełku i chyba tak już pozostanie.Dość twardy silikon i słaba praca przy wolnym prowadzeniu,trochę poprawia ich pracę " zmiękczenie" na gorąco ogonka.Wolę łowić na Mann's Predator Maximus albo Mitchell Pulse Shad 14cm ,to tak z myślą o jesień;).

Zamówiłem kilkanaście sztuk wersji 7,5cm, większe sobie darowałem. Ta wielkość najbardziej mi odpowiadała ze względu na materiał i zadowalające efekty. Uważam ze to całkiem udana guma szczególnie ten rozmiar, w sieci gdzieś wyczytałem że gumy dragona na 2012 rok pozbawione są tego dziwnego zapachu butparenu/farby i czegoś tam jeszcze.. Ciekawy jestem czy to prawda :rolleyes:

No i przyszły lunatiki. Niestety tak jak podejrzewałem, "pachną" jak cholera :D Do tego pomyliłem rozmiary, okazało się używałem wcześniej większych - 8,5cm a zamówiłem mniejsze. Takie to są właśnie zakupy w sieci, przesyłka wróci do nadawcy.

• 2 weeks later...

Lunatic czasem sprawdził mi się na jesiennego sandacza w leniwym opadzie, ale jednak nie preferuje tych gum.

Jednak jedyną gumą Dragona dla mnie to Phantom. Nic innego mi się nie sprawdziło. Ale wiadomo, jeden połowi na daną przynęte, drugi w ogóle. Jak to @Rapala wspomniał, każdy ma swoją wiarę w coś co łowi nam ryby. A przynajmniej powinien mieć tą wiarę, bo czasem czyni cuda ;)