Jump to content

Aktualizacje, nowości w serwisie.

krs

Recommended Posts

Zmieniłem układ forum, utworzyłem dwa główne działy - Forum i Giełdę, zmiana raczej kosmetyczna, lepiej mi takim układem zarządzać :) Z innych drobiazgów, dział muchowy trafił wyżej jako główny, posty z Foto Wideo trafiły do Hydeparku, watek do oceny zdjęć został tam przypięty przez co będzie lepiej widoczny. Działy Nasze sprawy i Serwis zostały połączone w jeden: Sprawy techniczno - organizacyjne.

To co widzicie teraz to wstępna wersja portalu, zmieni się ona  ciągu najbliższych dni, proszę o testowanie i zgłaszanie błędów w tym watku. Sporo rzeczy jest do zrobienia, galeria, artykuły , tłumaczenie itp.

Zmiany, zmiany, zmiany!

Mam uwagę do logo - tym razem na poważnie. Obecnie w zasadzie nie ma w nim nic co miałoby związek z Podkarpaciem.

Spróbujcie (adminie) wstawić w niebieskie pole na dole biały równoramienny krzyż, taki jak w herbie województwa, i zobaczcie jak to wygląda.

Logo jest bardzo ważne i z reguły w dobrych logach zawiera się jakaś symbolika czy historia. Jak najbardziej nie powinno być uniwersalne, ale to tylko moje skromne zdanie. W poprzednim "regionalność" była widoczna - choć przyznaje, raczej dla miejscowych, bo pewnie niewiele osób z Rzeszowa od razu rozpoznałoby kształt województwa mazowieckiego czy zachodniopomorskiego. 

Hehe, 6 lat temu jak uruchamiałem vBulletin było podobnie, był to silnik komercyjny i posiadał masę różnych dodatków i usprawnień w porównaniu do darmowych skryptów, ludzie narzekali podobnie ja dzisiaj że zbyt skomplikowany itd. Obecny silnik jest bardzo nowoczesny, posada sporo nowych rzeczy do których trzeba się przyzwyczaić, takie czasy ;) vBulletin to klasa sama w sobie ale czas idzie do przodu.

Kasa jest , dzięki, muszę ją teraz zwrócić małżonce bo założyła wcześniej co by nieczekać na Pocztę Polską :D

Mam pytanie, bo nie doszedłem sam do tego jak to zrobić.

Na starej wersji klikałem w „Pokaz nieprzeczytane posty”

Pojawiała się lista postów, klikałem sobie w ostatni numer strony z wątku i było ok.

A teraz klikam w „Bieżąca zawartość” później muszę kliknąć w wątek, otwiera się pierwsza strona …później przyklękuje się na ostatnią stronę wątku i w końcu jestem tam gdzie chciałem być.

Nie da się tego jakoś skrócić? Żeby klikając w post w „Bieżącej zawartości” przerzucało od razu w miejsce gdzie ten post jest umieszczony w wątku, albo na ostatnia a nie na pierwsza stronę wątku?

No chyba że to tylko mój problem … to będę sobie dalej klikał.

Edited by rapala

• krs locked this topic
  • krs unlocked this topic
  • krs pinned this topic
  • krs featured this topic
  • krs unfeatured this topic
  • krs unpinned this topic