krs Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 Zmieniłem układ forum, utworzyłem dwa główne działy - Forum i Giełdę, zmiana raczej kosmetyczna, lepiej mi takim układem zarządzać Z innych drobiazgów, dział muchowy trafił wyżej jako główny, posty z Foto Wideo trafiły do Hydeparku, watek do oceny zdjęć został tam przypięty przez co będzie lepiej widoczny. Działy Nasze sprawy i Serwis zostały połączone w jeden: Sprawy techniczno - organizacyjne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 To co widzicie teraz to wstępna wersja portalu, zmieni się ona ciągu najbliższych dni, proszę o testowanie i zgłaszanie błędów w tym watku. Sporo rzeczy jest do zrobienia, galeria, artykuły , tłumaczenie itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordG Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Ja tam nie widzę skrzynki odbiorczej i nie mogę komuś wysłać PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 Dzięki za info proszę sprawdzić teraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordG Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Teraz już mogę wysyłać PW i mam dostęp do skrzynki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 Forum działa obecnie na docelowym silniku czyli IPBoard w wersji 4.0, było sporo problemów podczas przenoszenia ale mam nadzieję że to prawie koniec problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaskader Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 e takie ło to. przekombinowane. Co w starym było złego? Każdy miał obcykane i przejrzyste było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 Nie było nic złego, kończy się wsparcie dla tamtego silnika trzeba było zmienić na coś nowego, ostatnia zmiana była 6 lat temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Zmiany, zmiany, zmiany! Mam uwagę do logo - tym razem na poważnie. Obecnie w zasadzie nie ma w nim nic co miałoby związek z Podkarpaciem. Spróbujcie (adminie) wstawić w niebieskie pole na dole biały równoramienny krzyż, taki jak w herbie województwa, i zobaczcie jak to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 Ale w logo jest nazwa PODKARPACKI to wystarczy, nie trzeba tego jeszcze wizualizować. PSW to forum wędkarskie, chciałem aby to logo miało charakter bardziej uniwersalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 Trwa przebudowa danych, trochę to potrwa, mogą nie być wyświetlane niektóre załączniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Logo jest bardzo ważne i z reguły w dobrych logach zawiera się jakaś symbolika czy historia. Jak najbardziej nie powinno być uniwersalne, ale to tylko moje skromne zdanie. W poprzednim "regionalność" była widoczna - choć przyznaje, raczej dla miejscowych, bo pewnie niewiele osób z Rzeszowa od razu rozpoznałoby kształt województwa mazowieckiego czy zachodniopomorskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaskader Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 ale tamto miało to coś kształt i chłopa na łódce i kolorki odpowiednie. Co do strony to może zamisat tego niebieskiego tła można by dać płynący san albo coś w tej deseń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Pytanko - jak teraz zmienić swój Avatar i stopkę wyświetlającą się pod każdym postem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 4, 2016 Author Share Posted February 4, 2016 Postaram się dzisiaj odpisać, prawdopodobnie nie ma uprawnień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Super, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekn Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Gdzie w skrzynce znajdę wiadomości "wysłane"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 4, 2016 Author Share Posted February 4, 2016 W obecnym silniku nie ma czegoś takiego jak wiadomości wysłane. Rozmowy grupowane są w wątki podobnie jak tematy na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Gubię się w tym. Stary układ był bardziej przejrzysty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 4, 2016 Author Share Posted February 4, 2016 Hehe, 6 lat temu jak uruchamiałem vBulletin było podobnie, był to silnik komercyjny i posiadał masę różnych dodatków i usprawnień w porównaniu do darmowych skryptów, ludzie narzekali podobnie ja dzisiaj że zbyt skomplikowany itd. Obecny silnik jest bardzo nowoczesny, posada sporo nowych rzeczy do których trzeba się przyzwyczaić, takie czasy vBulletin to klasa sama w sobie ale czas idzie do przodu. Kasa jest , dzięki, muszę ją teraz zwrócić małżonce bo założyła wcześniej co by nieczekać na Pocztę Polską Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaskader Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 (edited) Czasy idą do przodu, to nie znaczy, że ludzie się nie wożą starymi Buickami z 1968 Chociaż nie 59' lepiej. Edited February 4, 2016 by Kaskader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareckii Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Trzeba przecierpieć kilka dni wszystko się usprawni i każdy się do tego przyzwyczai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 (edited) Mam pytanie, bo nie doszedłem sam do tego jak to zrobić. Na starej wersji klikałem w „Pokaz nieprzeczytane posty” Pojawiała się lista postów, klikałem sobie w ostatni numer strony z wątku i było ok. A teraz klikam w „Bieżąca zawartość” później muszę kliknąć w wątek, otwiera się pierwsza strona …później przyklękuje się na ostatnią stronę wątku i w końcu jestem tam gdzie chciałem być. Nie da się tego jakoś skrócić? Żeby klikając w post w „Bieżącej zawartości” przerzucało od razu w miejsce gdzie ten post jest umieszczony w wątku, albo na ostatnia a nie na pierwsza stronę wątku? No chyba że to tylko mój problem … to będę sobie dalej klikał. Edited February 5, 2016 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 A nie lepiej kliknąć w "Co nowego" a następnie w post ,który chcesz przeczytać? Przy każdym nieprzeczytanym poście masz zieloną kropkę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Królu mój .. autentycznie nie widziałem lub nie zauważyłem wcześniej tej opcji. To jest dokładnie to czego szukałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts