dzidowski Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Witam kolegów,mam taki problem.Kupując gumy w sklepie,nie mam trudności z doborem jiga do gumy,ale jeżeli chcę kupić przez internet,to zaczyna się kaszana.Nie chodzi tu o gramy,lecz o rozmiar haka.Po prostu,jeżeli chcę kupić kopyto 10 cm,to jaki jig? Może to śmieszne,ale chciałbym wiedzieć,jak numery jigów,przeliczać na cm,lub mm.Z góry dziękuje za dobre rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
art-ski Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Dlaczego kupując w sklepie nie zapytasz sprzedawcy o numery haków. To nie żadna tajemnica z pewnością udzieli ci info. Podobieraj sobie do długości przynęt zapisz numery i po sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zenek Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Gumy 4" zbroję hakiem 6/0 gumy 3" hak 5/0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidowski Posted November 1, 2012 Author Share Posted November 1, 2012 Dzięki panowie,przecież to takie proste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Kolego wejdź sobie na tę stronkę-http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/twistery-rippery-kopyta-manns-g5-a21-p44.html tam jest pokazane każdy dobór haka do wielkości przynęty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidowski Posted November 1, 2012 Author Share Posted November 1, 2012 Ja w tym sklepie często kupowałem,ale raczej inne zabawki.Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts