Sasanek Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Gdzie polecacie się zaopatrzyć. Chodzi mi o hodowlę gdzie ryby nie są pół roku karmne kulkami i zanętami a przez pozostały czas paszą. ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Np.Tutaj KARP FILET w galarecie 0,5 l mazurskie-smaki !@! (2818033947) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted December 3, 2012 Author Share Posted December 3, 2012 Ale nie o to mi chodzi, chciał bym kupić żywego karpia. Liczy się ,,ceremonia" a nie kawałek mięsa w słoiku. https://sites.google.com/a/karpkock.pl/index/pan-karp-certyfikat Wyszukałem to gospodarstwo wydaje się OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Każdy karp, zakupiony z hodowli ,będzie niestety trochę "walił" paszą.Możesz jeszcze spróbować tutaj ,masz niedaleko,rybki pierwsza klasa,naprawdęKarp smażony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted December 3, 2012 Author Share Posted December 3, 2012 Mieszkam niedaleko fajna knajpka. No ale kolego rybka z baru na wigilii to się trochę nie godzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Ja przez podobny temat narobiłem sobie wielu wrogów. No cóż większość forumowiczy to rybni wegetarianie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Właśnie PODOBNY a to jest różnica;) Oj,@kafel bez przesadyzmu!Już najmłodsi indianie wiedzą że to nieprawda.Oczywiście ,wcześniejsze Twoje poczynania na forum wywoływały spore emocje i nie mam tutaj na myśli wyłącznie "tematu kulinarnego". Nie tak dawno sam stwierdziłeś : "...pracuję nad sobą" i od razu widać ,że włożona praca nie poszła na marne:).Zmieniłeś Nick ,zmieniło się również Twoje podejście do forum,zyskałeś nowy wizerunek i zapewne kilku sympatyków.Gratuluję. Co do samego tematu jaki został poruszony ,to nie wydaje mi się aby był aż na tyle kontrowersyjny, co nie znaczy ,że takim się nie stanie.Wszystko zależy od tego jaki kierunku obierze dalsza dyskusja. Myślę ,że wystarczy jak odpowiemy na pytanie "gdzie kupić?" niż zaczniemy zgłębiać tajniki ,jak to określił @Sasanek : " ceremonii ". Zapodałem ten kawałek w tamtym roku, zapodam i w tym, tak dla wszystkich "rybnych wegetarian" i e-wędkarzy ,bez jakichkolwiek podtekstów Krwawe Święta - Kolęda ideologiczna - YouTube Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 My od jakiegoś czasu zrezygnowaliśmy z karpia na wigilię na rzecz pstrąga Tak jakoś wyszło... Można zakupić w Auchan w całkiem fajnej cenie, odpada noszenie żywego karpia w reklamówce i stania z nim po pare h w kolejce Link to comment Share on other sites More sharing options...
obroncamrowek Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Kilka lat temu u mnie na Wigilie był karp w galarecie. Tak śmierdział mułem i błotem że nawet pies się tego nie tknął Od tamtego czasu zamiast karpia jest filet z pangi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Panga to też nie jest nic zdrowego kolego Link to comment Share on other sites More sharing options...
obroncamrowek Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 (edited) A co dzisiaj jest zdrowe Tak wiec w tym roku będzie pstrąg Wujek gogle mi to znalazł: http://vod.pl/wiem-co-jem-panga,80761,w.html Edited December 4, 2012 by obroncamrowek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted December 4, 2012 Author Share Posted December 4, 2012 (edited) Wigilijny Pan Karp - YouTube Miałem podobne doświadczenia jak @obroncamrowek z tond też ten temat aby uniknąć takich rozczarowań w tak ważnym dniu. A przy karpiu pozostanę taka u mnie w domu jest tradycja i mile ją wspominam. Nie mam na celu nikogo prowokować ani trwożyć nowego wątku C&R. Edited December 4, 2012 by Sasanek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted December 4, 2012 Author Share Posted December 4, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał82 Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Faktycznie jadąc przez Zator widzi się staw na stawie, dużo łowisk i ogólnie bardzo dużo wody, nawet tabliczki są widoczne "Kraina Karpia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted December 9, 2012 Author Share Posted December 9, 2012 (edited) Nowa reklama Coś śmiesznego http://www.strefabiznesu.pomorska.pl/artykul/kubelek-kfc-pan-karp-chce-uwolnic-kurczaki ! Edited December 9, 2012 by Sasanek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted December 9, 2012 Author Share Posted December 9, 2012 Drugi link nie uważam za coś bawiącego, lecz jakoś nie udało mi się go dodać osobno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 (edited) Warto żebyście wiedzieli:eek: Zobacz: Ostrzeżenie przed świętami. Ryby hodowlane: panga, maślana, tilapia a i pstrąg - Wykop.pl oraz http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/losos-od-frankensteina Edited December 9, 2012 by kafel Link to comment Share on other sites More sharing options...
texel Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 (edited) Ciekawostka Straż rybacka kontroluje sprzedawców żywych ryb Edited December 18, 2012 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 By kupić świeżego karpia trzeba: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 (edited) Jak się okazuje karp nie jest rybą wigilijną Nie jedz karpia! W tym roku u mnie na stole zagości sum afrykański. Edited December 23, 2012 by kafel Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Bardzo dobry ten sum afrykański , jadłem takiego w Itali . Ps. Już nie sprzedają żywych karpi w reklamówkach - zakaz , trzeba mieć wiadro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Jak ten sum taki dobry to tylko czekać jak od następnego roku pojawi się w naszych wodach jako gatunek rodzimy...Już PZW się o to postara aby nam, wędkarzom się łowiło lepiej;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Ty to mapet uważaj żebyś się w "fanatyka" nie zmienił, bo w Boguchwale nie ma lasu koło wody i gdzie będziesz pierdział? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Nie jedz karpia! "kiedyś byliśmy wśród liderów w spożywaniu ryb, a dziś jesteśmy ogonkiem UE" Ja myślę, że gdyby uwzględnić wpisy z rejestrów PZW, to bylibyśmy jednak nie kwestiowanym liderem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin_88 Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts