kafel Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Panowie mam pytanie - jak naprawić uszkodzony dziób w łódce? Łódź drewniana chyba ze sklejki Z tego co słyszałem robi się jakąś żywicę do tego. Będę miał trochę czasu to naprawiłby to, tylko jestem zielony w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronaxx Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 (edited) Żywica poliestrowa, do niej utwardzacz, mata szklana (dostępne są różne gramatury) , aceton (przemycie miejsca laminowania a po pracy umycie narzędzi itd), zalecana temperatura pokojowa ( dla poliestrów niekoniecznie byle nie minusowa ), czas utwardzenia zależny od ilości utwardzacza, oczywiście bez przesady bo w trakcie laminowania Ci zżeluje Żywicę epoksydową z utwardzaczem posiadam ale to już droższy temat. Edited December 4, 2012 by Ronaxx Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted December 4, 2012 Author Share Posted December 4, 2012 To nie zaszaleje, bo w garażu może być minus. Trzeba poczekać. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronaxx Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Jakbyś czymś okrył wylaminowane miejsce to było by dobrze, grunt żeby nie było dużo wilgoci i większego mrozu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts