Jump to content

Stępinka

rafaello

Recommended Posts

No jednak chyba się mylisz kolego, woda ta mniemam należy do O. Krosno a oba okręgi prowadzą wzajemną gospodarkę na tym właśnie odc. tj. od mostu drogowego w Bziance do ujścia rzeki Stobnicy w Strzyżowie. A najlepiej to byłoby zadzwonić do Krosna lub Rzeszowa i zapytać.

Miałem na myśli odc. Wisłoka wraz z dopływami a Stępinka wpada powyżej ujścia Stobnicy. Z mapki tej wynika też,że San w Dynowie należy do O. Rzeszów:D Nie sugerował bym się tą mapką tak dosłownie, zapytać u źródła. Dodatkowo z legendy nie wynika jednoznacznie że woda ta należy do O. Rzeszów lecz że są wody udostępnione dla członków O. R. a tak jest w ramach porozumienia, oba okręgi mogą na tym odc. łowić. Pytanie jeszcze czy to woda górska?

Edited by lisses

Witam a ja znalazłem coś takiego w wykazie wód z tamtego roku.

I wynika z tego że jest to woda górska Krosna i Tarnobrzega na której możemy wędkować na podstawie porozumienia tylko jest wymagane zezwolenie PZW Krosno której ja dostałem jak opłacałem karte w tamtym roku.

Pozdrawiam

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 2 years later...

Rybki tam są, trzeba się jednak pofatygować żeby coś złapać ciekawego, troche kleni jest i całkiem sporo pstrągów tylko małych, mi się udało złapać o dziwo tam tęczaka na 37cm pare lat temu, woda nawet w czasie dużych upałów bardzo zimna i wręcz stworzona do bytowania pstrągów. Niestety miejscowi łapią tam na robaka i biorą wszystko co się da. :mad: Co ciekawe można w górnym biegu złapać raki. :)

• 7 years later...