LukaszZ Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Podbije temat z okazji nadchodzącego miesiąca. Ktoś może polecić ciekawe odcinki pstrągowe na Wielopolce? Dodam że wybieram się tam pierwszy raz. Nie chodzi o dokładne miejscówki tylko rejon w którym można działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Podbije temat z okazji nadchodzącego miesiąca. Ktoś może polecić ciekawe odcinki pstrągowe na Wielopolce? Dodam że wybieram się tam pierwszy raz. Nie chodzi o dokładne miejscówki tylko rejon w którym można działać Wielopole Skrzyńskie:).Poza tym gdzie patyki tam wyniki,a na tym odcinku ich nie brakuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Witam ja Wielopolkę odwiedziłem w tamtym roku dwa razy w okolicy Niedźwiada fajne dołeczki ale poza kleniem i okoniem nic nie spotkałem w tym roku mam zamiar odwiedzić odcinek w miejscowości Okonin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Witam ja Wielopolkę odwiedziłem w tamtym roku dwa razy w okolicy Niedźwiada fajne dołeczki ale poza kleniem i okoniem nic nie spotkałem w tym roku mam zamiar odwiedzić odcinek w miejscowości Okonin. No to może się spotkamy bo chyba też się w te okolice wybiorę tym bardziej że pogoda na nadchodzący tydzień ma być w miarę przyzwoita :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Witam ja Wielopolkę odwiedziłem w tamtym roku dwa razy w okolicy Niedźwiada fajne dołeczki ale poza kleniem i okoniem nic nie spotkałem w tym roku mam zamiar odwiedzić odcinek w miejscowości Okonin. najlepsze efekty miałem zawsze w tych okolicach o których napisałem,wielki plus że nie ma tam zagród domowych tylko łąki.W wodzie fajne dołki,brzegi obite faszyną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 najlepsze efekty miałem zawsze w tych okolicach o których napisałem,wielki plus że nie ma tam zagród domowych tylko łąki.W wodzie fajne dołki,brzegi obite faszyną. Geo a jak ogólnie prezentuje się rzeczka? Dzika jak Tuszymka że nie momentami nie ma jak rzucić czy troszkę przyjemniejsza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Geo a jak ogólnie prezentuje się rzeczka? Dzika jak Tuszymka że nie momentami nie ma jak rzucić czy troszkę przyjemniejsza? myślę że jest coś dla każdego,opisałbym to w procentach.60% krzaki,40% czysty brzeg,ja stawiałem tam pierwsze kroki,ale nie wiem jaki będzie ten sezon po zeszłorocznej powodzi:confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 No to może się spotkamy bo chyba też się w te okolice wybiorę tym bardziej że pogoda na nadchodzący tydzień ma być w miarę przyzwoita :-) Może i ja się wybiorę kiedy planujecie tam się pojawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 No to może się spotkamy bo chyba też się w te okolice wybiorę tym bardziej że pogoda na nadchodzący tydzień ma być w miarę przyzwoita :-) pierwszy tydzień lutego odpada bo jestem po przejściach tz po szpitalnej wizycie i z 7dni muszę sobie dać spokój ale później czemu nie:rolleyes: Słyszałem od kolei z którym pracuję ze właśnie w stronę Wielopola jak zaczynają się te łąki jest też bardzo fajnie i widziałem foty kropków takich poza 40cm właśnie z tamtych dołków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Może i ja się wybiorę kiedy planujecie tam się pojawić Ja bym się wybrał koło środy o ile tak jak pisałem wcześniej - prognoza się sprawdzi i temperaturka wzrośnie do 2-5stopni Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 pierwszy tydzień lutego odpada bo jestem po przejściach tz po szpitalnej wizycie i z 7dni muszę sobie dać spokój ale później czemu nie:rolleyes: Słyszałem od kolei z którym pracuję ze właśnie w stronę Wielopola jak zaczynają się te łąki jest też bardzo fajnie i widziałem foty kropków takich poza 40cm właśnie z tamtych dołków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Ja bym się wybrał koło środy o ile tak jak pisałem wcześniej - prognoza się sprawdzi i temperaturka wzrośnie do 2-5stopni ja wrócę z w-wy dopiero w czwartek,piątek to chyba Czarna,niedziela Tuszymka także może sobota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Korzystając z ostatniego dnia przed zbliżającym się ochłodzeniem odwiedziliśmy z @michałem85 Wielopolkę na odcinku nizinny w okolicy Brzeźnicy. Byłem tam pierwszy raz. Rzeczka jest świetna, piękne miejscówki. Dużo wolnej przestrzeni do obławiania. Pełno zatopionych konarów, drzew itd. Woda lekko podniesiona ale w miarę klarowna. Niestety rzeczka nas pokonała konfiskując kilka przynęt i nie dając nic w zamian. Ciężko było zauważyć jakiekolwiek życie w wodzie stąd wnioskuję że chyba jeszcze za wcześnie Jedno jest pewne, na pewno tam jeszcze zawitam. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooyytek Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 znajome tereny:) swojego pierwszego czterdziestaka złowiłem tu dopiero pod koniec marca myślę o kropkowańcu to dziwna rzeka która budzi sie jakoś tak póżno do życia:confused: zawsze sezon się tu rozkręca w kwietniu a łowię tu już ponad 20 lat.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
19tomek08 Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 witam mam pytanko zaczęły się już jakieś brania w okolicach Brzeźnicy bo z tego co sie orientuje to rzeka jest w miarę czysta wiec pomyślałem sobie ze ktoś juz był pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
hre Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 dzisiaj byłem na spławik z efektem zerowym . mętna woda jest na wielopolce Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Odwiedziłem dziś Wielopolke w miejscowości Łączki Kucharskie a później podjechałem do Okonina rybki dziś gryzły super zwłaszcza pstrągi Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Odwiedziłem dziś Wielopolke w miejscowości Łączki Kucharskie a później podjechałem do Okonina rybki dziś gryzły super zwłaszcza pstrągi jaki poziom wody i jej klarowność kolego Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Woda lekko podniesiona przejrzystość dobra tylko łowić,po dzisiejszym dniu jestem mile zaskoczony w porównaniu do tamtego roku,50cm kropka zaliczyłem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooyytek Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 dzisiejszy koleżka z Wielopolki Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 dzisiejszy koleżka z Wielopolki no panie gratulacje ,miałem tam na kiju duże ale twój jest ładniutki:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Graty Wooyytek kto łowi na tym ciurku może liczyć na takie niespodzianki a nawet większe Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Odwiedziłem dziś Wielopolkę w miejscowości Okonin bez większych sukcesów,woda brudna i niesie jakieś zielska.Złowiłem w sumie cztery pstrążki w tym dwa mi spadły (następnym razem biorę podbierak 3m kto tam łowił wie co mam na myśli) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooyytek Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 dzisiejszy 54 cm... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Graty super kropek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts