resovia Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 czesc mam prosbe moze ktos napisac jak wyglada sytucja na stawach chodzi mi o rybostan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
resovia Posted March 31, 2011 Author Share Posted March 31, 2011 byl ktos moze w glogowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
resovia Posted April 15, 2011 Author Share Posted April 15, 2011 łowił juz ktos w tym roku na stawach w G.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
resovia Posted April 29, 2011 Author Share Posted April 29, 2011 dzis w glogowie kilkanascie karpikow 20-30cm przez 4 godziny lowienia cieszy ze pzw zarybilo ale martwi ze nikt nie pilnuje miejscowy zgred na czarnym jubilacie pakowal wszystko jak idzie:mad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbuszowski Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Nie warto.. bylem ostatnio parę razy ze względu ze z Rzeszowa jest nie daleko: po 1 syf po 2 ten dźwięk tirów z obwodnicy po 3 na kukurydze i na białe robaki rosówki itp pistolety maksymalnie 1.2KG po 4 na proteinę nie ruszają mimo nęcenia konkretnego pewnie nie nauczone po 4 miejsciowe lumpy które zabierają małe karpiki ktore ledwie wymiar przekroczyly albo nawet i nie przekroczyly... MIELONE RZĄDZI ! ) także odrazdzam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartold Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 @Zbuszowski faktycznie nie pilnowane.Byłem tam we wtorek i wpadło kilka małych karpików,ale jeden gość ładował wszystko jak leci i tajemniczo co 5 min. wchodził w krzaki i wracał,ciekawe po co..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pebar Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Skoro to widziałeś dlaczego nie reagowałeś?Nawet się zrymowało:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Nie warto.. bylem ostatnio parę razy ze względu ze z Rzeszowa jest nie daleko:po 1 syf po 2 ten dźwięk tirów z obwodnicy po 3 na kukurydze i na białe robaki rosówki itp pistolety maksymalnie 1.2KG po 4 na proteinę nie ruszają mimo nęcenia konkretnego pewnie nie nauczone po 4 miejsciowe lumpy które zabierają małe karpiki ktore ledwie wymiar przekroczyly albo nawet i nie przekroczyly... MIELONE RZĄDZI ! ) także odrazdzam A mój znajomy, który mieszka 100m od wody mówił co innego o tym zbiorniku. Myślę, że opinie na temat jakieś miejscówki można tylko wyrazić, jeśli się ją pozna w 100% a żeby tak było to trzeba kilka razy w tygodniu łowić na danym łowisku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
resovia Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 szkoda ostatniego stawu zwanego mineralka zarasta w ogromnym tempie mala renowacja poprawienie sluzy uratowalo by ten zbiornik a tak z roku na rok sie zamula coraz bardziej:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
lama Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Dzisiaj urzadziłem sobie spacerek po stawach. Ostatni raz wędkowałem tam ok. 10 lat temu. Było bardzo przyjemnie i rybki nawet dopisały. Złowiłem kilkanaście okoni, potem założyłem wieksza gumkę:)czego efektem był szczupak. Wiele lat temu łowiłem tam większe sztuki ale ten też mnie ucieszył. Zabawa była fajna bo łowiłem na kij okoniowy i cieniutką żyłeczkę. Ryba w dobrej kondycji wróciła do wody. Widziałem też tego typa na czarnym jubilacie. Z tego co zauważyłem to siatki na ryby on nie posiada, ale ma za to dwa wielkie wory z materiału do chowania przed wścibskimi swoich zdobyczy:mad: Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartold Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 @Lama na tych stawach obowiązuje zakaz spiningowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schizaaa Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 @Lama, to co kolega wyżej napisał to prawda Link to comment Share on other sites More sharing options...
lama Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 No fakt, dopiero teraz sprawdziłem regulamin tego cudownego "łowiska". Z żoną i dziećmi już się pożegnałem teraz czekam na " smutnych panów". Dodam, że na "łowisku" nie ma żadnej informacji na ten temat ale wiem, że to nie jest wytłumaczenie. Szczerze dziękuję Koledzy za informację ! Kolego @Schizaaa, popatrz jaka czysta, zdrowa ryba, złowiona po jej tarle! Chyba wiesz o co mi chodzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schizaaa Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 nie kuś , nie kuś :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
lama Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 Getry spuszczone!:DPozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 @Lama na tych stawach obowiązuje zakaz spiningowania Wszędzie tylko zakazy i nakazy:mad::mad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schizaaa Posted May 20, 2011 Share Posted May 20, 2011 No co zrobić, ale w sumie to dobrze , że jest coś takiego jak nakazy i zakazy Link to comment Share on other sites More sharing options...
zejaz Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 Ja w wykazie wód na moim zezwoleniu nie mam nic napisane o zakazie spiningowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
justfilied233 Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 W tabeli nr II są stawy w Głogowie i nic tam nie ma o żadnym zakazie spiningowania, może koledzy patrzyli w spis z poprzedniego roku albo coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zejaz Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Czy na pierwszym stawie (licząc od pływalni) można złowić coś większego, zazwyczaj biorą karpie 24-30 cm, i płotki, próbowałem na kulke to wyciągnąłem karasia około 25cm, i czy na pozostałych stawach jest dobrze z braniami, chodzi mi o częstość brań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 czesc mam prosbe moze ktos napisac jak wyglada sytucja na stawach chodzi mi o rybostan? Ponawiam zapytanie @resovii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartold Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 @Zejaz.Jak masz te stawy w tabelca to popatrz na następną strone ,tam jest kontunuacja.Pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Podobno w lipcu albo w sierpniu na stawie złapano suma na 20-25kg. Czy ma ktoś jakieś dokładniejsze informacje na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartold Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 @Komandos.Rozmawiałem ostatnio z członkiem koło opiekującego się tą wodą i żadnej rewelacji na temat suma nie słyszałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
resovia Posted September 24, 2011 Author Share Posted September 24, 2011 panowie ostatni staw umiera jesli nikt nie odlowi ryb z ostatniego stawu to w zime na 100%bedzie zaducha woda tam nie przekracza metra zal patrzec jak ten niegdys wpsanialy staw umiera a wystarczy tylko wyremonotowac sluze niewielki koszt moze wójt sie obudzi w koncu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts