lenox Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Byłem ostatnio z synem w lesie w okolicy Krosna i było kilka prawdziwych oraz trochę czerwonego i brązowego kozaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik18king Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 W Mielcu i okolicach już po wysypie. Byłem wczoraj w 2 lasach przez około 4 godziny i znalazłem 4 prawdziwki 17 siniaków i trochę kurek. Same takie starsze wysuszone egzemplarze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Może ktoś zdradzi gdzie jeźdicie na kanie? Choćby na priv! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rurek22 Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Faktycznie , coś zaczyna się dziać w temacie grzybów. Wczorajszy "urobek" - 85 szt prawdziwków. Do tego masa kozaczków i trochę kurek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Potwierdzam że zaczyna się coś dziać w grzybowym temacie co mnie cieszy:) Dziś poganiałem za kozakami,trafiały się szare (babki) i czerwone.Oczywiście rosły w lesie brzozowo-grabowym.Zaglądnąłem po drodze do lasu dębowo-bukowego ale nic tam nie było podobnie jak w sosnowym.Jutro zaglądnę za kaniami bo kotleta dawno nie jadłem kaniowego Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Racja, grzybki zaczęły sie pojawiać Ojciec był dzisiaj i nazbierał mnóstwo małych kozaków czerwonych,troche prawdziwków i podcieczy!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajtelek2 Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 (edited) Poranny spacer po lesie:),było kilka grzybobrań na stoku lasu miałem branie prawdziwka samotnika hehe,reszta rosła na blatach (jagodzińcach) pojedynczo.Wyprawa udana i kolejna w planach. Edited August 29, 2012 by Kajtelek2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Na Biesiadce w "bankówkach" czerwone kozaczki gryzą aż miło Prawdziwe tylko niewymiarowo - robaczywe Maślaczki niestety za duże do słoika. Pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
rurek22 Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 Podochocony niedzielnym grzybobraniem wygospodarowałem sobie wolny dzień na powtórkę z rozrywki. Miejsce to samo , zbierałem wyłącznie prawdziwki. Było tego na oko 150 szt nie chciało mi się tym razem rozkładać i liczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Expiress Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 Te sa tez zbierane za Dynowem ? Byłam dzisiaj pod Kolbuszowa i ocieka .... i nic nie ma Mam zamiar sie przejechac ale zastanawiam sie gdzie abym na darmo nie jechała Link to comment Share on other sites More sharing options...
obroncamrowek Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Do lasu jeżdżę praktycznie codziennie od kilku dni i zbieram głównie same turki, bo nic innego nie ma Sporadycznie trafiają sie podgrzybki, kozaki czerwone (dzisiaj taki na 0.8kg ), kurki, zajączki i prawdziwki. Ooooo, a na 3 zdjęciu dorodny kozak Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 A gdzie reszta "kozaka"?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Grzybów niema - to tylko Matrix Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Jakieś tam grzybki są Link to comment Share on other sites More sharing options...
obroncamrowek Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 2,5 godziny w 4 osoby. Grzyby obieram zawsze w lesie, także nie przynoszę do domu 50 % robaczywych, jak niektórzy lubią Słabo rosną, większość znaleziona w potokach, gdyby nie one, było by "po ptokach" Dużo małych kozaków, chyba ze setke, sporo prawdziwków, podcieczy, kilka gogłówek i sitarek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Ja byłem koło lublina to jest masa kozaków i prawdziwków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 (edited) Panie i Panowie jeśli można jakieś fajne miejsce z grzybkami w okolicach Rzeszowa tak do max 30 km. Gwarantuję nie wyzbierać wszystkiego chodzi o to aby podreptać z wnuczkiem po lesie ale też nazbierać kilka grzybków. Liczę na rzetelne podpowiedzi mogą być na priv. Edited September 17, 2012 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaD Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Witam ! W okolicach Rzeszowa polecam: 1. Lipie (okolice stawów) - blisko, fajne tereny spacerowe, z grzybami szału nie ma, ale czasem podgrzybek lub prawdziwek się trafi 2. Droga z Bratkowic na Poręby Kupieńskie - teren mniej "wygodny" ale bardziej grzybny 3. Okolice Czarnej Sędziszowskiej - chyba najlepszy wybór, tylko niestety najdalej pozdrawiam i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Fajne tereny są w okolicy Kolbuszowej: droga z Domatkowa na Kamionkę - po prawej i lewej świetny las. Kiedyś tam przystanąłem w celu potrzeby fizjologicznej i w niedalekiej odległości od drogi znalazłem reklamówkę podgrzybków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Ktoś pewnie tą reklamówkę z grzybami zostawił, bo robaczywe były... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gochu Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Lepsza reklamówka grzybów niż siatka ryb Link to comment Share on other sites More sharing options...
plebsik Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Fajne tereny są w okolicy Kolbuszowej: droga z Domatkowa na Kamionkę - po prawej i lewej świetny las. A nie przypadkiem z Kamionki jadąc przez Leszcze do Niwisk? W Domatkowie nie ma prawie lasu, a na pewno nie po drodze do Kamionki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
matios01 Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Jak tam są jakieś grzyby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obroncamrowek Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Byłem w piątek i stwierdzam że grzyby w ogóle nie rosną. Same starocia, zmokłe jakieś i przemarznięte kozaki. Uzbierałem 1 koszyk, ale szału nie ma, dlatego dzisiaj się do lasu nawet nie wybierałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik18king Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Dziś byłem z dziewczyną w okolicy Mielca na grzybach. 2 godziny chodzenia i stwierdzam że grzybów nie ma. Nawet trujaka. Niestety to samo co rok temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts