krs Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Jak tu było nie skorzystać z okazji zakupu najlepszej na świecie plecionki Kupiona na ebauy 23.09 a dzisiaj już u mnie Koszt 58zł z wysyłką z usa. Wersja 8lb, której jeszczenie używałem, namacalnie bardzo podobna do 10lb, okrągła i chropowata taka jaką lubię Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 @krs zdaj relacje jak ją przetestujesz, póki co drugi sezon męczę PP, wcześniej 3lb a teraz 5lb. W przyszłym roku przetestowałbym coś nowego.. Więc jakbyś coś zamawiał to PW:beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 29, 2014 Author Share Posted September 29, 2014 Wydzieliłem dwa poprzednie posty do nowego wątku, tak zacna plecionka musi mieć swój wątek W przyszłym roku przetestowałbym coś nowego.. Więc jakbyś coś zamawiał to PW W tym sezonie nie będę więcej zamawiał, na przyszły z ciekawości jakiś sznurek kupię, jak będzie jakaś dobra okazja to odezwę sie na PW. Warto tego strena 8lb zakupić, z tego co widzę na oficjalnej stronie marki http://stren.com/braid/ nie ma już wersji 8lb, nowa nazywa się teraz Stren Braid i zaczyna się od 10lb. Stary post, na fotkach porównywałem strena 10lb do krajowej PP 0,13: http://www.fishing.org.pl/f18/power-pro-vs-stren-sonic-braid-579/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 Czy ten Stren 8lb jest zauważalnie cieńszy od PP 10lb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 12, 2014 Author Share Posted November 12, 2014 Różnica będzie zauważalna, porównywałem Strena 10lb z 8lb i oczywiście jest różnica, nie jakaś kosmiczna ale jest. Na okonia bym 8ki nie założył, choć są tacy którzy używają jej do okoniowania. Boleń, szczupak, sandacz na lekko, do tego powinna się sprawdzić idealnie, w przyszłym sezonie ją sprawdzę, mając długie doświadczenie ze Strenem 10lb jestem spokojny o linkę. Zrobiłem na szybko fotkę, nie za wiele widać, może poza wyraźniejszym splotem w wersji 10lb (żółta u góry), na dole zielona 8lb. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts