krzysiek91 Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Witam[emoji4] Dziś stałem się niespodziewanie posiadaczem wedziska i multiplikatora firmy Okuma. Wędka to seria SST 4-8lbs, multiplikator to model Akena AK 400. Jako nowicjusz nie wiem wiele o tym sprzęcie a i w sieci mało informacji znalazłem. Multiplikatora nigdy nie używałem [emoji18] Proszę was o pomoc i wszelkie info o tym zestawie [emoji481] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz eS Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Wędka jakby okoniowa ... ale tym multikiem nie pobawisz się w tym zestawieniu... poradził bym zakup jerkowki 10-60 gram i wtedy wykorzystasz multik Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Dokładnie tak jak pisze Tomek, wędka wygląda na "pstrągowo/okoniową", ten multiplikator kompletnie do niej nie pasuje, najlepszym i zarazem najtańszym rozwiązaniem będzie zakup innego kija, najlepiej jakiejś jerkówki, np tego dragona: Millenium Cast > Dragon > Wędki castingowe - jerki > Sklep wędkarski FISHING-MART Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts