Guest Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 Witam, z uwagi na przyjazną aurę wybieram się na nockę na Sieniawę na żywca. Pół dnia dzisiaj na wisłoku i nawet jednej uklei . Czy któryś z forumowiczów z Krosna i okolic posiada coś na zbyciu? mogą być i trupy. Zapłacę na przysłowiową 0,5:)%%% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzik Szarek Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 Spoko jak tak mówisz to 0,5 i masz żywce:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisses Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 Uważaj na jakie rybki będziesz łowił, znajomi ostatnimi czasy łowili na kiełbie pozyskane w innym miejscu i po stóweczce zaliczyli. Nie było dyskusji bo przecież złamali regulamin. To tak tylko dla przestrogi;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharki Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 wiem że taki jest punkt w RAPR ale co jest złego w wykorzystywaniu żywca złowionego w innym łowisku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurak Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 przenoszenie chorób i pasożytów Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeJeK Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 A ja jestem ciekaw jak Straż udowodni (ci czy mi) na łowisku że kiełb czy inna płotka nie są z tego stawu/rzeki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macio33 Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 Pewnie maja wykaz jakie ryby PZW wpuszczało do tej wody... Tylko nie wiem od kiedy - od daty istnienia wody czy PZW-u :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarz 17 Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 moim zdaniem jest to dobry i zły przepis z jednej strony przenoszenie chorób i pasożytów nikt nie chce mieć choroby na swoim łowisku przez jakiegoś jegomościa który przyniósł chore ryby na żywca z drugiej strony jest to głupota bo jest to bardzo niewygodne dla wędkarza taszczyć dodatkowy sprzęt nad wodę tylko po to aby nałowić żywców.Powinni je nadal sprzedawać w wędkarskich tam mielibyśmy pewność że są zdrowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarz 17 Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 A ja jestem ciekaw jak Straż udowodni (ci czy mi) na łowisku że kiełb czy inna płotka nie są z tego stawu/rzeki ? Ty też byś się zorientował że ktoś Ci wciska kit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triple Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 Zawsze mówię, że żywca mam z łowiska, na którym obecnie łowię i na tym kończymy rozmowę ze strażnikami na temat "skąd mam żywca". btw W tej chwili pojechać na Sieniawę i złowić uklejkę graniczy z cudem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Wie ktoś gdzie w Rzeszowie albo niedalekiej okolicy dostane karasie? takie z 10 cm? Po południu sprawdzę w Majstrze - bo chyba tam widziadłem kiedyś. Ale może ktoś ma w jakimś przydomowym stawku i mógłby się podzielić, uklejki i płotki też mnie interesują. Będę wdzięczny za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzzy123 Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 https://www.olx.pl/oferta/narybek-ryb-stawowych-CID757-IDhOjMP.html tylko o tym słyszałem Sent from my E2303 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Panowie, nikt nic? Może ma ktoś w przydomowym stawie, albo coś mrożonego? uklejki, karaski ... Kupie, zamianie za %, sprzęt .. cokolwiek. W Rzeszowie i okolicach szybciej kupisz 10cm piranie jak karasie ;/ Chyba ze będę łowił na złote rybki ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareckii Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 https://www.olx.pl/oferta/karas-karasie-zywiec-staw-CID103-IDhvcxr.html#b177d23c1f Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 W Dębicy można dostać przynajmniej tak było w piątek bo kupowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzzy123 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 W B1 (realu) są tuszki płotki, jeśli chcesz fileta lub dzwonki porobić, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Ok, już na OLX znalazłem w okolicach Sędziszowa. Zakupiłem 20 sztuk.. i weekend zabezpieczony. Co nie wyklucza, ze może ze 2 płotki w B1 też zakupie. A na kolejny sezon się odpowiednio już latem przygotuje. Dzięki za info i pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzejm Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Potwierdzam w Dębicy na cmentarnej u Jacka wczoraj kupowałem ładne karaski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybok Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 U Jacka są bardzo fajne trupki przynajmniej mi przypadły do gustu. Pakowane hermetycznie(chyba) w oleju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaello Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 8 minut temu, rybok napisał: U Jacka są bardzo fajne trupki przynajmniej mi przypadły do gustu. Pakowane hermetycznie(chyba) w oleju. Masz jakieś sprawdzone trupki na sandacza?jeśli możesz to podrzuć link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronek Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 W dniu 3.12.2014 o 18:11, lisses napisał: Uważaj na jakie rybki będziesz łowił, znajomi ostatnimi czasy łowili na kiełbie pozyskane w innym miejscu i po stóweczce zaliczyli. Nie było dyskusji bo przecież złamali regulamin. To tak tylko dla przestrogi;) Witam wiem, że wpis ma już ponad 4 lata ale dla wiadomości wędkujących na Sieniawie mogę zaświadczyć, że kiełbie występują w tym zbiorniku w 2018r osobiście złowiłem kilka sztuk w rejonie "kościółka" a konkretnie na końcu drogi wchodzącej do wody przy kępie wodorostów. Jeśli złowicie kiełbia w tym zbiorniku i będziecie na niego łowili to nie dajcie sobie wmówić Panom Strażnikom, że kiełb w tym łowisku nie występuje. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisses Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Tak, tylko, że oni się przyznali, że je przywieźli z innej wody Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronek Posted February 5, 2019 Share Posted February 5, 2019 A to już ich sprawa..... Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts