DawidĆwikła Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 Witam. W 2015r. planuję wyjazd do Szwecji lub Norwegi, głownie na szczupaki,sandacze. Chciałbym się dowiedzieć na jakie jeziorko się udać aby nie wyjść po kiju, no i kilka słów o noclegach,cenach itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawidĆwikła Posted January 3, 2015 Author Share Posted January 3, 2015 Jezioro Rusken w południowej Szwecji, ma ktoś może jakieś doświadczenie z tą wodą albo ma kontakt z kimś kto tam był, w recenzjach bardzo optymistycznie opisują ten zbiornik, a jak jest w rzeczywistości? Zaczynam coś powoli planować z wyjazdem do Szwecji, i pytanie czy byłby ktoś chętny na wyjazd? Narazie są 2 osoby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawidĆwikła Posted January 3, 2015 Author Share Posted January 3, 2015 Wstawię informacje o łowisku. Jezioro Rusken, Szwecja, wietne łowisko sandacza i grubego okonia, zapraszamy na wyjazd z nami. Jak narazie kształtuje się grupa 3 osobowa, dobrze by było jak znalazło sie jeszcze 3 osoby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRC Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 (edited) Podaj termin, warunki, cenę to będzie więcej chętnych. I jeżeli coś mogę doradzić to jedzcie na Boren. A Rusken lepiej odpuścić. Edited January 3, 2015 by robbox4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Al.Capone Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Byłem na Rusken w czerwcu 2014 , powiem tylko tyle cienko cienko a nawet cieniutko. Trzeba przyznać że było dość gorąco ale jak na dobre łowisko sandaczowe bo powinno się choć coś dziać w nocy .Złowiliśmy kilka sandaczy przez tydzień większość krótkie , ale trafiłem może z 10 okoni takich ponad 40 cm . Jak na Szwecję to naprawdę cieniutko a wiem co pisze , jestem co roku przynajmniej 3-4 razy w Szwecji ale jeszcze nie udało mi się trafić na dobre sandaczowe jezioro (dopiero zaczynam szukać) A.Capone Chętnie dołączę do Was ,jestem z Tarnowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
matti151 Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Prosił bym o doradę jaki kij wybrać na taki wyjazd? Chodzi mi tu bardziej o gramaturę jaka by się najlepiej spisywała i długość całkowitą. Oczywiście łowienie będzie odbywało się z łódki. Prosił bym o podpowiedź doświadczonych wędkarzy na tamtejszych jeziorach. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts