Guest Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 (edited) Witam wszystkich,myślę że w dobrym dziale napisałem. Mam w domu kilka kilogramów kukurydzy,co dopiero obranej z kolby i nie mam pojęcia jak ją zrobić. Ugotować i taką zamrozić czy pododawać jakieś zapachy itp,czy coś innego.Jeśli możecie to podzielcie się informacjami,jak i z czym zrobić owe 50kg .Rodzaje jaki mam to Masetto,Blas,Sl Bachato,Nimba i Bosman. Będę nastawiony na Karpie z Stawów i tak samo będę próbował na Wisłoce i Wiśle na biała rybkę. PS: Myślałem jeszcze na takim mały mykiem,żęby 20kg ześrutować o rożnej gramaturze po 5 kg i dodawać do zanęt. Czyli wyszło by mi 4 rodzaje... Edited January 5, 2015 by emil Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenox Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Jak dobrze wyschnięta to do wora albo pudełka kartonowego i będzie git.Przed gotowaniem namocz ją na kilkanaście godzin i gotuj do momentu aż zacznie pękać.Taką kukurydzą możesz nęcić zarówno w stawach jaki na rzece.Nie wiem jak ze śrutem bo nie stosuję.powodzenia:beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 No myślę zagotować 25kg i zamrozić w woreczkach,takich małych i przed każdym wyjazdem wyciągnąć. A 5kg zrobić na haczyk z różnymi smakami i wsadzić do małych słoiczków,takich jak dzieci maja papkę(zupkę) [Gerberki]. Tylko nie wiem jak zrobić by się szybko nie zepsuła.Myślałem żeby ją pasteryzować w tych słoiczkach. Co myślicie o tym pomyśle ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubus Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Witaj. Bez problemu możesz pasteryzować w słoiczkach, tylko starannie bo lubią mimo wszystko skisnąć. Już tak robiłem i dodawałem jeszcze jakieś różne aromaty, słodziłem i barwiłem. Mimo wszystko nadaje się raczej tylko na włos, bo troszkę twardawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Dzięki wielkie,zobaczymy efekty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now