Oktawian Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Kolejne rybki ze Złotki Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Ładne.Ja startuje jutro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted February 15, 2009 Author Share Posted February 15, 2009 "w tak pięknych okolicznościach przyrody, niepowtarzalnych zresztą" odwiedziłem dziś z wędką i aparatem ożannianą Złotkę łowiąc kilka przepięknych okonków Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigon Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 My wczoraj z Tuna byliśmy sprawdzić co się dzieje za Złotce nim wpłynie do zalewu. Przeszliśmy duży odcinek w górę rzeki i nic. Nawet okonka. No nic. Kilka urwanych przynęt. Rzeka w pięknie. Fajne miejscówki sie porobiły i bardziej w góre tym lepiej. No ale bez ryb. Poziom wody był podniesiony ale bardzo szybko opada. mozna spokojnie łowić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wifer Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Dlatego tak łatwo się zakochać w rzeczkach i rzekach. http://www.ib.webpark.pl/rzeka.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Wczorajszego dnia wraz z Pigonem postanowiliśmy spenetrowac rzeczkę w okolicach Tarnawca. Pogada nie przypominała nadchodzącej wiosny, wręcz przeciwnie Powrót Zimimy. No cóż, ale co sie nie robi aby spędzic chwilkę swojego wolnego czasu nad wodą. Rzeka wyglądała obiecująco, piękne zakola... Po pewnym czasie wędkowania byliśmy zdziwieni, pomyśleliśmy sobie brak ryb w tych okolicach(może za duży poziom wody?) a pruszący śnieg dawał co raz bardziej o sobie znac. Zmieniliśmy miejsce połowu na okolice sklepu w Ożannie i tam pojawiły sie pierwsze okonki, moze wielkością nie zachwycały ale napewno poprawiły samopoczucie wędkujących:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 Odwiedziliśmy dzisiaj z Tuną Złotkę powyżej Ożanny, ja złowiłem trzy jazie i kilkanaście okonków. Tuna też miał kilkanaście pasiaków, leszczyka i miał jeszcze jakiegoś potwora którego nie oderwał od dna. Połowy utrudniał bardzo mocny wiatr, naszymi przynętami były paproszki, no i widziałem Bociana . Pozdrawiam wszystkich Oktawian. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Odwiedziliśmy dzisiaj z Tuną Złotkę powyżej Ożanny, ja złowiłem trzy jazie i kilkanaście okonków. Tuna też miał kilkanaście pasiaków, leszczyka i miał jeszcze jakiegoś potwora którego nie oderwał od dna. Połowy utrudniał bardzo mocny wiatr, naszymi przynętami były paproszki, no i widziałem Bociana . Pozdrawiam wszystkich Oktawian. Świetny montaż zdjęciowy , jazie też niczego sobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Dziś postanowiłem odwiedzic Złotkę poniżej zapory, w Ozannie moim łupem było kilkanaście okonków, oraz jedna małża. Przynętami były paproszki. Rzeczka wygląda obiecująco 8) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Postanowiłem dzisiaj jeszcze raz sie wybrac na rybki tym razem wybrałem sie w okolice sklepu w Ożannie, Dalej złowiłem Karasia, miałem również ładnego jazia, ale sie spiął, oraz kilkanaście okonków. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Dziś po raz kolejny odwiedziłem Złotę moim łupem padł jaź i kilka okonków. Pozdrawiam:) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 Dziś po przyjściu z szkoły czekała mnie bardzo miła niespodzianka w domu, w końcu przyszły mi woblerki, natychmiast rozpakowałem przesyłkę, pooglądałem i wyruszyłem je wytestowac na Złotkę. Łupem padło kilkanaście pasiaków w tym 2 dosyc ładne. Nowe przynęty zdały pierwszy egzamin pozytywnie:) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigon Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Dzisiaj wybrałem sie na rzeczke powyżej zalewu. No ale szaleństwa nie było. Kilka okoników i jeden jaź. Nic specjalnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 Dziś w ramach wolnego dnia od nauki postanowiłem wybrac się na małą wycieczkę z wędką. Począwszy od Złotki a skończywszy na Sanie, na pierwszej rzeczce padło ponad 30 pasiaków, (początkowo liczyłem ale później mi sie znudziło 8) ) Na Sanie nie było już tak wesoło zanotowałem jedno branie:( Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Wczoraj wieczorkiem wybrałem sie na Złotkę w okolicy sklepu w Ożannie, złowiłem kilkanaście pasiaków oraz dwa nie duże szczupaczki, wszystkie rybki pływają dalej Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumeL Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Dzisiaj na złotce złowiłem 6 okoni. Widziałem kilka kleni 2 z nich napewno ponad 40cm. Jednak nie miały ochoty na zjedzenie woblera. Może maja ochotę na wisienkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumeL Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Złotka na wysokości Dąbrowicy. 34cm Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Fajowski. Ja jeszcze 30 cm nie przekroczyłem. Trzeba było dodać fotę jako załącznik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumeL Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Później to naprawie. Okonek największy od 2 lat. Do 15 roku życia na złotce, oraz zalewie w Ożannie łowiłem takie systematycznie. Niestety czasy się zmieniają Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Zacny okonek , gratulacje! Wiślak dobrze pisze , fotki wrzucamy jako załączniki na forum Poprawiłem to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Ładny garbaty. Gratki!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumeL Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Dzisiaj na złotce kolejne dwa ładne okonie około 35cm. Niestety fotek brak. Stan wody w rzece tragicznie niski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted November 29, 2009 Author Share Posted November 29, 2009 Wczoraj byłem na Złotce w Ożannie. Mile się zaskoczyłem, bo okonie których złowiłem około trzydzieści sztuk nie miały po 10cm tylko każdy z nich miał około 20cm lub więcej. Na koniec jeszcze udało mi się złowić Jazia około 30cm. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
redfer Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Witam Mam zamiar wybrac się nad złotkę poniżej zalewu a spustem przed "zacharą" potestować nową wklejankę i paprochy. Z racji tego że byłem tam około 15 lat temu mam pytanie czy jest tam jakaś rybka typu okoń, kleń ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted March 17, 2010 Author Share Posted March 17, 2010 Na tym odcinku możesz połowić okonie, czasem nawet ładne, często można trafić na szczupaka, ale z kleniem to jest niestety cieniutko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts