ocas Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Witam. Na stronie PZW Rzeszów ukazała się notatka z dnia 03.03.2015 r. w której PZW Rzeszów odmawia uprawnień do korzystania z porozumień międzyokręgowych tym członkom, którzy zmienili okręg z O/Rzeszów na inny, w 2015. Zadzwoniłem do PZW Rzeszów i pani z którą rozmawiałem powołała się na uchwałę Zarządu w tej sprawie. Zadzwoniłem również do PZW O/Tarnobrzeg - bo jak wiadomo Rzeszów jest droższy i chciałem zmienić okręg i zaoszczędzić te parędziesiąt złotych - i tu mi mówią, że to kompletne bzdury. Że w treści porozumienia nie ma żadnego zakazu dla nowych członków. W wtorek mam dzwonić do prawnika PZW Rzeszów, w tej sprawie. Z grubsza patrząc PZW Rzeszów przegina, chcą zatrzymać odpływ swoich członków, którzy powinni mieć prawo do odejścia - tam gdzie taniej czy lepiej. Wody są te same przecież (rzeki). Ale takimi metodami to przegięcie. Uchwałą Zarządu jednego okręgu regulować co mogą, a co nie członkowie innych okręgów? - nie trzeba prawnika żeby widzieć samowolę O/Rzeszów. Swoją drogą nie robią tego inne okręgi co sugeruje, że ludzie będą odpływać z O/Rzeszów gdzie indziej, a nie odwrotnie. Widać gdzie indziej jest lepiej albo taniej. Brak prawnika dał nam popalić w aferze z zostawieniem rybostanu w Żwirowni Poręby, a teraz takie kwiatki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Było już o tym: http://www.fishing.org.pl/showthread.php?t=5005&page=20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 (edited) Na jakiej podstawie strażnik ma stwierdzić czy wydane przez PZW Tarnobrzeg/Lublin/Przemyśl..itd... porozumienie jest nieważne? jeśli na podstawie tego, że w legitymacji są znaczki Rzeszowa z 2014 to wystarczy wyrobić sobie nową legitymację Edit; ów jakie szczęście, że nie opłacam w Rzeszowie już od kilku lat Edited March 13, 2015 by apioo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts