holbi 11 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Forester I gen - w miarę tani (do 6 tyś) powinno coś się znaleźć, tylko niemiłosiernie brzydki Ewentualnie mój jeepek http://www.podkarpacie24.pl/ogloszenia/szczegoly/398202 Link to post Share on other sites
janek1985 85 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 (edited) Ja mam Pajero Pinin i na ryby i na ,miasto. Dłuższe trasy nie polecam pali jak smok:D Ja powiem tak tego nie da się pogodzić albo na ryby albo na miasto . Super autko to Suzuki Jimny. Lecz cenę trzymają i to dobrze Znajomy ma fiata pande 4X4 powiem tak i na miasto i w lekki teren Edited December 10, 2015 by janek1985 Link to post Share on other sites
adamus78 117 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Mówiłem Janek! jak Pajero to tylko diesel i trasa nie straszna. Spod niemieckiej granicy ciągnęliśmy na lawecie osobówkę i wyszło nam średnie spalanie na poziomie 6,5 litra na 100 km. Oczywiście bez szaleństw. A i Pajero starsze od twojego. Z ręką na sercu polecam. Link to post Share on other sites
michal85 10 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Ja sprzedam coś takiego : http://otomoto.pl/oferta/toyota-rav4-4x4-rej-pl-fajna-terenowka-d4d-ID6yeSlW.html nie jest to ani rasowa terenówka ani osobówka, ale nada się do jazdy na co dzień i na ryby ) Link to post Share on other sites
janek1985 85 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Jest jeszcze autko 90% TOYOTA RAV 4 tzn. tylko karoseria inna i tańsze Daihatsu Terios Link to post Share on other sites
kafel 390 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 To co polecał Luju Renault Scenic RX4 - wybór optymalny.Bo reszta pod rodzinę zamała lub niewygodna. Trochę mało kasy żeby zaszaleć. Lub serena którą sam jeżdżę http://allegro.pl/samochody-149?id=149&order=m&string=nissan+serena&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-fuzzy-v1-aut-1-5-1202 Tylko cieżko znaleźć w dobryn stanie. Link to post Share on other sites
uchal 254 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Jeśli renault to z silnikiem benzynowym . Diesle mają złą opinię . Link to post Share on other sites
Macio33 70 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Renault Scenic - posiadam takie auto co prawda nie w wersji RX4 tylko z zwykłej VAN ,ale uważam to auto za czołg... wszędzie wjedzie, jak nie wjedzie zawsze można wepchać Posiadam w wersji silnika 1,6l 16V benzyna z LPG, przy mojej ciężkiej nodze pali do 13l gazu, co jak dla mnie jest zadowalające przy cenie gazu. Ktoś może powiedzieć dużo ale w trasie udaje mi się zejść przy "grzecznej i kulturalnej" jeździe zejść do poniżej 9 litrów gazu. Auto jest przestronne i komfortowe, tanie w utrzymaniu - części w rozsądnych cenach. Link to post Share on other sites
loony89 18 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 a ja polecam z własnego doświadczenia Kia Sorento, to już jest duży SUV, na ramie. Radzi sobie w każdym terenie. Link to post Share on other sites
uchal 254 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Ja dziś zakupiłem renaulta kangoo w wersji 4x4 silnik 1.6 B :-). Trochę surowy w środku , słabe wyposażenie . Ale ma też plusy : przestrzeń ,nadwozie w kolorze morskiej wody i może jeszcze kiedyś coś znajdę :-). Link to post Share on other sites
Andrzejm 621 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Ma ktoś Kie Cerato 2.0 CRDI ciekawe jak by się tym śmigało? Link to post Share on other sites
art-ski 40 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Jest jeszcze autko 90% TOYOTA RAV 4 tzn. tylko karoseria inna i tańsze Daihatsu Terios Byłem pewny na pierwszy rzut oka, że ktoś mi trzasnął fotkę jak wracałem z wędkowania moją kijanką. Ten sam kształt, ten sam kolor i te same błota na karoserii, a nawet na dachu. Link to post Share on other sites
uchal 254 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Dziś krótki wypad nad wodę między innymi by sprawdzić jak autko się zachowuje. nie jeździ tak jak terios na filmiku ale wjedzie i wyjedzie tam gdzie zwykła osobówka nie da rady. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Link to post Share on other sites
texel 10 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Temat odkopuję, ale ja też polecę Scenica RX4 (w benzynie, silnik 2.0 140 koni). Auto fajnie sprawdza się w dojazdach nad wodę, jest pakowne, rodzinne i każdy w nim znajdzie swoje miejsce. Posiada wiele opcji aranżacji wnętrza, każdy z tylnych foteli można wyjąć osobno, przesunąć, złożyć itp. Dodam tylko, że auto było produkowane w latach 2000 - 2003 i tylko takie wiekowo są na rynku, niemniej z reguły są w świetnym stanie technicznym (benzyniaki). Link to post Share on other sites
uchal 254 Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Autko na rybki tzw "rybowóz" wg mnie powinien mieć napęd 4x4 i pojemny bagażnik np. po to , żeby przewieźć łódkę :). Łódka oczywiście składana. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to post Share on other sites
Dj.McG 17 Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Ja mam hyundai Santa Fe II Hyundai_Santa_Fe Oczywiśnie z 4x4 juz w zimie pare razy się przydał. Ważne by miał duży prześwit . Co prawda koreańska technologia.... ale jak dozbieram to zamieniam na niemieckie Q7 Link to post Share on other sites
Dzienciol 30 Posted March 15, 2016 Author Share Posted March 15, 2016 Ja obecnie poluje na Honde CRV I. Fajne na trasę, czyli pewnie 99% jazdy a i w delikatny teren powinna wjechać no i wyjechać.Szkoda mi się będzie rozstać z moim Galaxy, ale nie wszędzie da się fordziną dojechać. Link to post Share on other sites
Gajowy Marucha 145 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Kumpel ma, założył gaz i nie narzeka... Śmiga z Tychów w okolice Olsztyna na pstrągi aż miło. Na miejscu na leśnych i polnych drogach też mu się sprawdza. Poza tym codzienna jazda do pracy itp. Ja tam jestem zadowolony ze swojego Forestera II, choć na ryby nie mam czasu, więc w terenie rzadko sprawdzam. Jednak wystarczy zobaczyć filmiki na YouTube by wiedzieć, że jak się nabierze trochę wprawy, to można tym o wiele więcej niż potrzeba przy wypadzie na ryby. Założyłem gaz i jest OK - przy tych cenach gazu koszt 100 km poniżej 20 zł Za to świetnie sprawdza mi się jako auto rodzinne. Raz udało mi się nawet wyprowadzić go "na prostą" po piruecie 360 na A4 - przy około 110 km/h zawiało mi na śliskiej nawierzchni (to był chyba pierwszy i jedyny atak zimy w tym sezonie) Link to post Share on other sites
Recommended Posts