Bogol Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Tak jak obiecałem to są moje najnowsze wobki , są jeszcze ciepłe. W przyszłym roku mam zamiar dobrać się do jazi , to i robie coraz więcej małych wobków (owadopodobnych,smużaków)oczyeiście mam zrobione więcej , to są tylko wybrane modele. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 A ja podobnie jak kolega Bogol robie sobie różne wobki a także obrotówki, wahadełka i ostatnio staram się coś ulepić z silikonu na bolenia. Na fotkach kilka ostatnich wobków. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 O to co można zrobić w nudne zimowe wieczory woblery czeka tylko dodanie sterów i kotwiczek (efekty z czasem będą lepsze) . Pozdro !!! Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogol Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 (edited) Ostatnio posiedziałem parę wieczorów i zrobiłem kilkanaście wobków , różnych . Bardzo mi się podobają , a czy będą skuteczne ? to dopiero zobaczymy . Większość wobków które zrobiłem są tej wielkości tak pod okońa,klenia,jazia. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited February 27, 2010 by Bogol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 ...a dla urozmaicenia kręcenie kogucików.Następnym zajęciem będzie zrobienie dwóch form aluminiowych do odlewania główek o małej gramaturze... Gdybyś miał w planach ukręcić coś w rozmiarach pstrągowo - okoniowych na główkach 2- 4 gr to chętnie bym zamówił z 10 sztuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Ja cały okres zimowy poświęcam produkcji woblerów Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Ja cały okres zimowy poświęcam produkcji woblerów Niezłe cudeńka, pewnie coś od ciebie zakupię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Świetna robota @kokos. Szczególnie te pod szczupaczka ciekawie wyglądają. Graty:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Na wiosne i jesień robiłem pod sczupaka troche większe takie 8-10cm 25-30gr.Teraz czekam na dostawe balsy i zaczynam produkcje na przyszły sezon,z tego co mi zostało wystrugałem już prawie 150szt.boleniowych,teraz pora na reszte.Nie znalazłem na forum tematu o przynętach hand made gdzie można prezentowac swoje wypociny może słabo szukałem. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Jestem @kokos pod wrażeniem, twoje wobki to naprawdę pierwsza liga, ba ekstraklasa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rimm Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Również jestem pod ogromnym wrażeniem twoich wobków. Mam tylko pytanie czy nie zrobiłbyś wobków na sprzedasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Nie znalazłem na forum tematu o przynętach hand made gdzie można prezentowac swoje wypociny może słabo szukałem. Może faktycznie warto stworzyć taki temat o przynętach wyłącznie hand made:rolleyes:. @kokos,ciekawe te wobki,szczególnie te pękate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Również jestem pod ogromnym wrażeniem twoich wobków. Mam tylko pytanie czy nie zrobiłbyś wobków na sprzedasz? Robię ale dopiero na wiosne będą gotowe ze wzgędu że nie robie po 10 czy 20szt tylko siadam po zakonczeniu sezonu w mojej woblerowej kanciapie gdzie mam mini pracownie i strugam po pare sztuk dziennie i tak dochodze do 400,500szt. wtedy zamykam dział strugania i przechodze do dociążania,i tak dalej i tak dalej hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
bino Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Posiadam kilka wobków kolegi ,,kokosa " są starannie wykonane i łowne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzach Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Robię ale dopiero na wiosne będą gotowe ze wzgędu że nie robie po 10 czy 20szt tylko siadam po zakonczeniu sezonu w mojej woblerowej kanciapie gdzie mam mini pracownie i strugam po pare sztuk dziennie i tak dochodze do 400,500szt. wtedy zamykam dział strugania i przechodze do dociążania,i tak dalej i tak dalej hehe Jeśli już coś będziesz miał gotowe to ja stawiam się osobiście po odbiór PS. I znowu w temacie nie na temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Ja jak zwykle robie wobki, jerki, wirówki i za kilka dni ruszam z kogutami i puchowcami na sanowe kropki. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Macie tych wobków tak dużo, że z chęcią bym parę przygarnął Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 a mi dane było łowić na wobki kolegi nabyłem je w jednym ze sklepów w Dębicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Kokos -na Allegro widywałem chyba Twoje wyroby? Świetna robota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 a mi dane było łowić na wobki kolegi nabyłem je w jednym ze sklepów w Dębicy Hehe to widzę że są osoby na tym forum które przetestowały moje woblery to jest jedyny sklep w Dębicy gdzie były moje woblery,właściciel sklepu jest spoko gościem to zrobiłem dla niego trochę woblerów Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Kokos -na Allegro widywałem chyba Twoje wyroby?Świetna robota. Tak wystawiałem na allegro jako "mietek1982" za parę miesięcy znów się pojawię Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONDZIO1996 Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Daj znać na forum kiedy, chętnie uzupełnię braki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 W moim dorobku póki co jest tylko jeden wabik. Jakoś zabrakło determinacji do zrobienia kolejnych. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Świeżo zrobione jerki na szweckie szczupale. Każdy posiada bardzo głośną grzechotke (chyba aż za głośną), ale takie było życzenie klienta. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeroki2 Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 to moje Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Jeżeli chodzi o artykuł mogę coś niecoś napisać na temat woblerów Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts