krs Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Szukam dobrego kleju do pontonów z PVC (Pro Marine) , muszę przykleić łatkę w miejscu niewielkiego przetarcia tak zęby na przyszłość nie wyleciała mi dziura. Kupiłem za 5zł klej Technicqull do miękkiego PVC, jeszcze go nie próbowałem, mam tylko jedną łątkę i nie jestem pewny czy będzie odpowiedni do mojego pontonu, używał ktoś tego kleju ? Może ktoś poleci coś co można kupić w tubkach i oczywiście sprawdzonego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek1985 Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Zadzwoń do tokarexu klej kosztuje coś koło 20 zł za tubkę ale warto. W razie czego poproś o łatki. Klej sprawdzony trzyma jak złoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Potwierdzam Janka słowa. W "tokarexie" dostaniesz zestaw naprawczy i dokładna instrukcję telefoniczną co do sklejenia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Znalazłem dodatkową łątkę , zakleiłem na próbę klejem Technicqull do miękkiego PVC i jak na razie trzyma bardzo dobrze, klej kosztował 5zł http://technicqll.pl/index.php/pl/produkty/kleje-rozpuszczalnikowe/61-klej-do-mi%C4%99kkiego-pvc Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted April 29, 2017 Author Share Posted April 29, 2017 Przy okazji mycia pontonu zrobiłem mały przegląd, po prawie 2 latach łatki klejone klejem Technicqull do miękkiego PVC trzymają aż miło, klej za parę złotych zrobił porządną robotę. Dokleiłem kilka nowych łatek na obtarciach i można zaczynać sezon pływający Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liquid Patch Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Polecam produkt Liquid Patch nadaje się do niewielkich, ale i sporych uszkodzeń. Załączam zdjęcia mojego pontonu po naprawie, jak widać przebite miejsca załatane solidnie i szczelnie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts